بررسی عوامل موثر در طراحی مجتمع های تجاری با توجه به نیازمندی های کاربران (فروشنده و مشتری) با رویکرد عملکرد گرا
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: CEUCONF05_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 879
نویسندگان
دانشگاه علوم و تحقیقات ایلام (مهمان دایم)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز (مبدا)،
عضو هییت علمی موسسه آموزش عالی طبری بابل، ایران
چکیده
بررسی عوامل موثر در طراحی یک مجتمع تجاری بر اساس توجه به نیازمندی های کاربران با رویکرد عملکردگرا هدفی است که در این پژوهش دنبال می گردد. معماری مجتمع های تجاری و طراحی مناسب آن ها به نحوی که بتواند نیازهای مشتریان را تامین کند و موجب جذب آنان به این فضا و رضایت آنان از حضور در این مکان ها گردد، مسیله ای است که امروزه با توجه به اهمیت اقتصادی این گونه مکان ها حایز اهمیت فراوانی می باشد. اما متاسفانه مشاهده می گردد که علیرغم اینکه فضاهای تجاری امروزه جایگاه ویژه ای در شهرهای ما یافته اند، در طراحی آن ها معمولا سود اقتصادی بهره برداران و سرمایه گذاران در نظر گرفته می شود و کمتر به نیازهای مشتریان و طراحی آنها بر اساس عملکرد شان توجه می گردد. در این راستا معماری مجتمع های تجاری و طراحی مناسب آن ها به نحوی که بتواند نیازهای مشتریان را تامین کند، مسیله ای است که امروزه با توجه به اهمیت اقتصادی این گونه مکان ها حایز اهمیت فراوانی می باشد. عملکردگرایی در معماری نشان دهنده ی این واقعیت است که قابلیت یک فرم از یک سو به نیازهای استفاده کنندگان و انگیزه های درونی آنها و از سوی دیگر به توانایی های بالقوه شکل و فرم کالبدی محیط باز می گردد. این پژوهش دارای ماهیتی توصیفی و تحلیلی است و گردآوری اطلاعات آن عمدتا مبتنی بر روش کتابخانه ای و اسنادی است و در نهایت نتایج به صورت کیفی و معیارهای برگرفته از مبانی نظری ارایه می گردد.کلیدواژه ها
عملکردگرایی، مجتمع تجاری، نیازهای مشتریان، محیطمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.