نقش روان رنجور خویی و روابط بین فردی در پیش بینی سازگاری اجتماعی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی وروانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF06_121
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1076
نویسندگان
دکتری تخصصی علوم اعصاب شناختی دانشگاه تبریز
دانشجوی کارشناسی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
استاد گروه روانشناسی دانشگاه تبریز
چکیده
پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش روانرن جور خویی و روابط بین فردی در پیش بینی سازگاری اجتماعی صورت گرفت. این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی که در راستای هدف، 170 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز به شیوه تصادفی خوشه ای انتخاب و به پرسشنامه های سازگاری اجتماعی بل، NEO- FFI و هوش هیجانی بار-آن پاسخ دادند. تحلیل داده ها با تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که روان رنجورخویی و روابط بین فردی قادرند به طور ترکیبی سازگاری اجتماعی را پیش بینی کنند. بعلاوه نتایج نشان داد که الف( روابط بین فردی قادر است 0/38 از تغییرات سازگاری اجتماعی را در واحد استاندارد بطور مثبت و معنی دار پیش بینی کند (t=5/93، p> 0/01). ب) روان رنجور خویی قادر است 0/35 از تغییرات سازگاری اجتماعی را در واحد استاندارد بطور منفی و معنی دار پیش بینی کند (t=-5/40، p> 0/01). بر این اساس می توان نتیجه گرفت که داشتن روابط بین فردی بالا بموجب توانایی ارتباط متقابل، توانایی برقراری ارتباط با دیگران و حفظ این ارتباطات و تاثیرگذاری بر آنها، توانایی صمیمیت، محبت و انتقال دوستی و همدلی به سازگاری اجتماعی بالا منجر می شود. از سویی، افراد روان رنجورخو، به آنچه که دارند یا به وقایع پیرامون خود، با دید منفی، به تفسیر، نتیجه گیری و عمل می پردازند که این ویژگی می تواند روابط جتماعی آنان را محدود و یا مختل سازد. بنابراین، ویژگی هایی چون تکان شوری، تنش، خصومت، اضطراب، عدم اطمینان و عصبانیت، هماهنگ ساختن رفتار به منظور برآورده ساختن نیازهای محیطی و در نتیجه، سازگاری اجتماعی را یا مشکل مواجه می سازد.کلیدواژه ها
سازگاری اجتماعی، روان رنجور خویی، روابط بین فردیمقالات مرتبط جدید
- حکمت عملی در حکمرانی خوب
- گفتمان نظری سیاست خارجی کشور جمهوری اسلامی ایران در مقابل اسراییل از دیدگاه حقوق بین الملل
- نقش و جایگاه رسانه ها فضای مجازی و آینده فناوری های آموزشی از منظر حکمرانی حکمی
- حکمرانی و توسعه فرهنگی از دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره)
- بررسی جایگاه مدیریت حق نظارت همگانی در حکمرانی اسلامی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.