نحوه عملکرد سرمایه اجتماعی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان (مواد مطالعاتی: دانش آموزان دبیرستان های شهر سقز)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی وروانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF06_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 641
نویسندگان
استادیار گروه علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور تهران، ایران
چکیده
هدف از این مقاله بررسی نحوه عملکرد سرمایه اجتماعی و ابعاد آن بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بود. روش پژوهش، پیمایش و از نوع مقطعی بود. جامعه آماری مورد مطالعه شامل کلیه دانش آموزان دبیرستان های شهر سقز بودند. ابتدا براساس نمونه گیری خوشه ای مدارس موردنظر انتخاب، سپس، براساس نمونه گیری تصادفی سیستماتیک حجم نمونه مشتمل بر 300 دانش آموز (160 پسر و 140 دختر ) انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها مقیاس سرمایه اجتماعی برای دانش آموزان نوجوان پایوا و همکاران (2014) بود. نتایج توصیفی پژوهش نشان داد که میانگین کل سرمایه اجتماعی تنها بعد انسجام اجتماعی در محله از مدل حذف شد و سه بعد دیگر شامل : انسجام در مدرسه ، اعتماد در مدرسه/محله و صمیمت در مدرسه دارای روابط مثبت و معنی دار آماری با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بوده اند. در این بین، بعد انسجام در مدرسه با ضریب بتای 0/451، دارای بیشترین میزان تاثیرگذاری بوده است. در مجموع 63 درصد از تغییرات مربوط به پیشرفت تحصیلی دانش آموزان توسط این سه بعد سرمایه اجتماعی قابل تبیین بوده است.کلیدواژه ها
سرمایه اجتماعی، سرمایه اجتماعی مدرسه، سرمایه اجتماعی محله، پیشرفت تحصیلی، سقزمقالات مرتبط جدید
- حکمت عملی در حکمرانی خوب
- گفتمان نظری سیاست خارجی کشور جمهوری اسلامی ایران در مقابل اسراییل از دیدگاه حقوق بین الملل
- نقش و جایگاه رسانه ها فضای مجازی و آینده فناوری های آموزشی از منظر حکمرانی حکمی
- حکمرانی و توسعه فرهنگی از دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره)
- بررسی جایگاه مدیریت حق نظارت همگانی در حکمرانی اسلامی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.