محاسبه عمر عایقی ترانسفورماتورهای روغنی با استفاده از جریان سیم پیچی ها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: PCCO01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هومن جمشیدی منفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد برق قدرت، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، ایران

معصومه جمشیدی منفرد

کارشناسی گروه کامپیوتر، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

چکیده

رشد روز افزون مصرف برق در جهان و به دنبال آن افزایش مقدار توان انتقالی از سیستم های قدرت موجب شده تا وسایل موجود در شبکه های قدرت بیش از پیش در معرض خرابی و فرسودگی قرار گیرند. به همین دلیل در سال های اخیر، افزایش بازدهی وسایل موجود در سیستمهای قدرت و ارایه راهکارهایی به منظور جلوگیری از پیری وفرسودگی آنها اهمیت دو چندانی یافته است. مسیله فرسودگی و کاهش عمر عایقی در ترانسفورماتورهای قدرت، به عنوان یکی از حیاتیترین و با ارزش ترین وسایل در سیستم های قدرت، همواره مورد توجه مهندسین و محققین در این زمینه قرار داشته است. طبق مطالعات و بررسی های انجام شده بیش از 70 درصد خرابی های ترانسفورماتورهای قدرت مخصوصا ترانسفورماتورهای روغنی ناشی از افزایش دمای بیش از حد مجاز در سیم پیچ آنها می باشد. در این مقاله ابتدا روش های محاسبه دمای روغن در بالا و پایین ترانسفورماتور و سپس داغترین نقطه در سیم پیچی ها طبق استانداردهای موجود در IEEE و IEC مورد بررسی قرار می گیرند. سپس در ادامه یک روش برای تصحیح تلفات سیم پیچ های ترانسفورماتور با توجه به تغییرات دمایی ارایه می گردد، که می توان از این طریق مقدار تقریبی برای مقاومت سیم پیچ ها بدست آورد. در قسمت بعدی مقاله از طریق یک ضریب K که در واقع نسبت جریان نامی ترانسفورماتور به جریان سیم پیچی ترانسفورماتور در لحظه های دمایی مختلف است می توان مقدار افزایش دمای داغترین نقطه در سیم پیچی ها را بدست آورد. در نهایت، بوسیله ی این مقدار افزایش دمای بدست آمده، مقدار پیری و عمر عایق موجود در ترانسفورماتور محاسبه میگردد

کلیدواژه ها

سیستم های قدرت، ترانسفورماتور، جریان سیم پیچی، دمای داغ ترین نقطه، عمر عایقی، پیری عایق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.