بررسی تاثیر شرایط اقلیمی بر روی سلیقه مشتریان فرش دستباف دربازار داخلی ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران
  • کد COI اختصاصی: NTEC11_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 993
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سعادت مباشری

کارشناس ارشد رشته فرش گرایش رنگرزی و مواد اولیه ، دانشگاه علم و هنر یزد

سیدمحمود طباطبایی

دکتری مهندسی نساجی ،استادیار دانشگاه علم و هنر یزد

یوسف محمدصفت رودسری

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و مدرس دانشگاه علمی و کاربردی گیلان

چکیده

شناخت سلیقه مشتریان و آشنایی با نیازهای آنها در زمینه طرح و نقش،رنگ و جنس فرش دستباف و عوامل موثر بر آنیکی از اساسیترین لازمه های بازاریابی در صنعت فرش میباشد،به تولیدکنندگان کمک خواهد نمود که تولید مطابق خواست مصرف گنندگان را در دستور کار قرار دهند .یکی از این عوامل که به نظر میتواند در انتخاب مشتریان تاثیرگذار باشد تفاوتهای اقلیمی میباشد.هدف از این تحقیق شناسایی تاثیر شرایط اقلیمی در انتخاب طرح ،رنگ و جنس توسط مشتریان در مناطق مختلف آب و هوایی میباشد راه را برای تولید فرش دستباف مناسب اقلیم هموار نماید . جامعه آماری شامل فروشندگان و تولیدکنندگان و کارشناسان فرش دستباف در شهر یزد به عنوان اقلیم گرم و خشک و رشت به عنوان اقلیم معتدل و مرطوب در نظر گرفتهشده نمونه آماری هم شامل44 نفر در یزد و 48 نفر در شهر رشت میباشد.پایایی پرسشنامه با آلفای کرونباخ (طرح 0,88 ،رنگ 0,72و جنس ( 0,70 محاسبه شده است . تجزیه وتحلیل پرسشنامه با نرمافزار SPSS و آزمون آماری من –ویتنی انجام شده ، نتایج تحقیق نشان میدهد مشتریان اقلیم مرطوب به طرح ماهی درهم و ابنیه تاریخی , فرشهایی با جنس ترکیبی و رنگهای سرد علاقه دارند در مقابل در اقلیم گرم و خشک به طرحهای لچک و ترنج نایین، سردار جنگی ، رنگهای گرم علاقه نشان میدهند همچنین در اقلیم گرم به فرشهایی با پرزهای متوسط و تنوع رنگی 10تا 20 رنگ در مقابل اقلیم مرطوب که به فرشهایی با پرزهای کوتاه و تنوع رنگی بالای 20 رنگ علاقه دارند . بین دو اقلیم گرم و خشک و معتدل و مرطوب در طرحهای لچک ترنج ،نایین ،ماهی درهم ،ابنیه تاریخی،سردار جنگی ،بته ای ، مواد اولیه کرک، پشم و ترکیبی و رنگهای خنثی تفاوت معنادار مشاهده میگردد .

کلیدواژه ها

رنگرزی ، شرایط اقلیمی ، طرح و نقش ، فرش دستباف ، مواد اولیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.