مقایسه درگیری عاطفی و شیوه های حل مساله در مادران کودکان استثنایی و مادران کودکان عادی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس روانشناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: NCORE03_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم جعفری

کارشناس ارشد روانشناسی کودکان استثنایی ، دانشگاه اصفهان ، ایران

مختار ملک پور

استاد تمام روانشناسی کودکان استثنایی، دانشگاه اصفهان، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه درگیری عاطفی و شیوه های حل مساله در مادران کودکان استثنایی و مادران کودکان عادی انجام شد. این پژوهش، علی مقایسه ای و از نوع مورد - شاهدی است. جامعه آماری پژوهش حاضر مادران کودکان استثنایی و مادران کودکان عادی می باشند. نمونه ی مورد مطالعه، 90 نفر(45 نفر مادران کودکان استثنایی و 45 نفر مادران کودکان عادی) بصورت نمونه گیری در دسترس یا داوطلبانه انتخاب شده است. درتحقیق حاضر با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 ابتدا داده های توصیفی از قبیل شاخص های پراکندگی و مرکزی مشخص خواهد شد و سپس با توجه به فرضیه های تحقیق، داده های به دست آمده،با آزمون T مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر پرسشنامه های استاندارد مقیاس درگیری عاطفی و انتقاد در خانواده شیلدز و همکاران و پرسشنامه حل مشکل خانواده فورگاچ بود. نتایج پژوهش نشان داد که درگیری عاطفی مادران کودکان استثنایی بیشتر از میانگین نمره درگیری مادران کودکان عادی بدست آمده اما در بررسی معناداری (p> 0/705) و سطح معناداری ملاک (p> 0/01) معنادار نمی باشد و نمی توان گفت که درگیری عاطفی لزوما در یک گروه بیشتر از دیگری است. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که توانایی حل مشکل مادران کودکان استثنایی با میانگین نمره 105/84 بیشتر از میانگین نمره حل مشکل مادران کودکان عادی بدست آمده که به طور معناداری (p> 0/001) از نمره حل مشکل مادران کودکان عادی بالاتر بود. به بیان دیگر می توان گفت حل مشکل مادران کودکان استثنایی به طور معناداری از حل مشکل مادران کودکان عادی بیشتر است.

کلیدواژه ها

درگیری عاطفی ، شیوه های حل مساله ، مادران ، کودکان استثنایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.