طراحی، ساخت و تست تقسیم کننده جریان ورودی مولفه های پیشران به توربوپمپ موتور سوخت مایع یک ماهواره بر

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE08_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید فروردین

سازمان صنایع هوافضا ، کارشناس ارشد هوافضا

داود رمش

سازمان صنایع هوافضا ، کارشناس ارشد هوافضا

مرتضی صارمی راد

سازمان صنایع هوافضا ، کارشناس ارشد هوافضا

افشین حسن زاده

سازمان صنایع هوافضا ، کارشناس ارشد هوافضا

چکیده

در این پژوهش به روند طراحی تقسیم‌کننده (Distributor/Collector) جریان سیال ورودی به توربوپمپ موتور سوخت مایع یک ماهواره‌بر خاص پرداخته شده است. در ابتدا با رعایت الزامات و ملاحظات خاص موتور و با استفاده از یک روش موثر برای بهینه کردن وزن این مجموعه، مشخصات کلی آن به دست آمده است. در این روش ابتدا با استفاده از مشخصات جرمی مجموعه باک‌ها، لوله‌های انتقال سیال پیشران به موتور و گاز سیستم دمش مخازن، که سه بخش اصلی از بخش‌های تشکیل دهنده وزن مجموعه ماهواره‌بر هستند، وابستگی وزن کل مجموعه به قطر لوله‌های خروجی از مخازن به دست می‌آید. سپس با استفاده از این تابع، نقاط اکستریمم آن محاسبه می‌شود. وزن مجموعه‌های فوق در این نقطه به حداقل ممکن می‌رسد و این مقدار، قطری است که به عنوان داده ورودی برای طراحی مجموعه لوله و تقسیم‌کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد. با به دست آمدن این مقدار، سه طرح متفاوت برای مجموعه تقسیم‌کننده در نظر گرفته شد. هر سه طرح ارائه شده توسط نرم‌افزار Fluent تحلیل و بررسی شده و با استفاده از نتایج تحلیل CFD و با در نظر گرفتن ملاحظات فنی و اقتصادی، یکی از طرح‌ها انتخاب شده است. مهمترین ویژگی این طرح‌ها که در این بخش مورد توجه قرار می‌گیرد افت فشار در این مجموعه است که مجددا به گونه‌ایی مستقیم بر روی وزن کل ماهواره‌بر تاثیر می‌گذارد. افت فشار در این مجموعه از طریق میزان فشار روی باک‌ها و تاثیر آن بر روی وزن باک و همچنین میزان گاز لازم برای دمش روی مخازن قابل بررسی است. بنابراین از بین طرح‌های موجود، طرحی که حداقل افت را ایجاد می‌کرد انتخاب شد. این طرح پس از ساخت، با آب به عنوان سیال مدل تست شده و نتایج تست مدل با مشخصات طراحی مقایسه و بدین‌گونه صحه‌گذاری طراحی انجام شده است.

کلیدواژه ها

تقسیم‌کننده جریان، کلکتور، سیستم تغذیه، ماهواره‌بر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.