بررسی تاثیر ریسک ویژه بر مدیریت اقلام تعهدی (در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL03_1030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا علی نژادویند

دانشجویی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آموزش عالی مقدس اردبیلی، اردبیل، ایران

مینا شیخی

عضوهییت علمی دانشکده سما اردبیل،آموزشکده سما اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، ایران

سعید علیپور

استادیار گروه حسابداری، موسسه غیردولتی غیرانتفاعی مقدس اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

دانشمندان حسابداری معتقدند که مطالعه تاثیر ریسک ویژه در مدیریت اقلام تعهدی یک بعد جدید مهمی به ادبیات مدیریت سود از طریق ایجاد یک ارتباط بین ریسک ویژه و درجه مدیریت تعهدی می افزاید سود حسابداری و اجزای مربوط به آن از جمله اطلاعاتی محسوب می شود که در هنگام تصمیم گیری توسط افراد در نظر گرفته می شود . براساس رویکرد تعهدی در صورت تحقق درآمد ها و وقوع هزینه ها می توان سود را گزارش کرد. ( ایسلی و اوهاری ) ثابت کردند که کیفیت گزارش گری مالی می تواند ریسک اطلاعاتی و ریسک غیر سیستماتیک و هزینه ی سرمایه را تحت تاثیر قرار دهد. تحقیق حاضر به بررسی تاثیر ریسک ویژه بر مدیریت اقلام تعهدی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است.در مقایسه با تحقیق های قبلی که مدرک دستکاری سود را قبل از یک رویدادمشخص می کنند،این تحقیق به بررسی تاثیر ریسک ویژه (نوسانات ریسک) بر مدیریت اقلام تعهدی به عنوان یک عامل تعیین کننده درمدیریت سود اشاره می کند.این نشان می دهد که سود گزارش شده توسط شرکتهایی که دارای ریسک بالاتری هستند نسبتا کمتر قابل اطمینان هستند.به طور کلی دانش حاصل از این تحقیق ،ابزارهای اضافی برای ارزیابی میزان مدیریت سود توسط شرکتها و هم چنین کیفیت گزارشگری مالی رافراهم می کند. به این منظور با اعمال شرایط تحقیق تعداد 100 شرکت برای دوره زمانی 1391 الی 1394 به عنوان نمونه انتخاب شده اند. روش تحقیق از بعد فرایند نوعی تحقیق کمی و جزو تحقیقات کاربردی است و روش تجزیه و تحلیل داده ها از نوع همبستگی و رگرسیونی است.

کلیدواژه ها

ریسک ویژه، مدیریت اقلام تعهدی، مدیریت سود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.