تاثیر بازاریابی داخلی بر سلامت سازمانی با بررسی متغیرهای رضایت شغلی، کیفیت زندگی کاری و رفتار شهروندی به عنوان متغیرهای میانجی (مورد مطالعاتی: کارکنان مراکز اداره کل آموزش فنی و حرفه ای شهر تهران،ایران)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL03_0990
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم صبحی

گروه مهندسی صنایع، واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی، پرند، ایران

مسعود سیم خواه

گروه مهندسی صنایع، واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی، پرند، ایران

علی تقی زاده هرات

گروه مهندسی صنایع، واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی، پرند، ایران

چکیده

هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر بازاریابی داخلی بر سلامت سازمانی با لحاظ کردن متغیرهای رضایت شغلی، رفتار شهروندی و کیفیت زندگی کاری به عنوان متغیرهای میانجی در میان کارکنان مراکز اداره کل آموزش فنی و حرفه ای شهر تهران می باشد. در راستای تحقق هدف های پژوهش 5 فرضیه تدوین شده است. جامعه آماری تحقیق مشتمل بر 171 نفر از کارکنان مراکز اداره کل آموزش فنی و حرفه ای شهر تهران می باشد. به جای اینکه اطلاعات از جامعه جمع آوری شود، از نمونه جمع آوری شده است. این تحقیق از حیث ماهیت و روش توصیفی– پیمایشی می باشد. همچنین این تحقیق، یک تحقیق پیمایشی است و جمع آوری داده ها به کمک پرسشنامه و با مقیاس طیف لیکرت استفاده شد. برای اعتبار (روایی) سنجی و مشخص شدن سوالات و عوامل هر یک از متغیرهای اصلی تحقیق که بتوان در پرسشنامه تحقیق از آنها بهره برد، پرسشنامه مذکور در اختیار استاد راهنما و خبرگان قرار گرفت و پس از دخالت دادن نظرات ایشان، پرسشنامه نهایی تدوین گردید و در اختیار کارکنان قرار گرفت. همچنین در این پژوهش برای اندازه گیری پایایی یا قابلیت اعتماد پرسشنامه، از آلفای کرونباخ 0/793 استفاده شده است. داده ها با نرم افزار SPSS و Smart PLS تحلیل شده اند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که در این مجموعه رضایت شغلی بر رفتار شهروندی سازمانی و کیفیت زندگی کاری و همچنین کیفیت زندگی کاری بر سلامت سازمانی تاثیرگذار بوده ولی بازاریابی داخلی بر رضایت شغلی تاثیرگذار نمی باشد.

کلیدواژه ها

بازاریابی داخلی، سلامت سازمانی، رضایت شغلی، رفتار شهروندی، کیفیت زندگی کاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.