طراحی مدل چند هدفه فازی برای انتخاب تامین کنندگان با تقاضای غیر قطعی در سیستم لجستیک معکوس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL03_0857
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم دباب

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی زند، شیراز،ایران

جواد گرامی

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی ، شیراز، ایران

کیومرث بحرینی

استادیار گروه مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی زند، شیراز، ایران

چکیده

مبحث بهینه سازی انتخاب تامین کننده یکی از مهمترین و با ارزش ترین مباحث زنجیره تامین است، به گونه ای که اگر توجه کافی در این زمینه صورت گیرد، منافع زیادی را برای شرکت بدنبال خواهد داشت. ماهیت پیچیده بودن زنجیره تامین درجه بالایی از عدم قطعیت را بر تصمیمات برنامه ریزی زنجیره تامین تحمیل می کند و به گونه ای قابل توجه بر عملکرد کل زنجیره اثر می گذارد. در تحقیق حاضر، ما یک مدل ریاضی چند هدفه فازی برای شناسایی و انتخاب تامین کنندگان توسعه می دهیم و به مقدار بهینه مواد اولیه جدید و نوسازی شده در محصول نهایی سیستم لجستیک معکوس دست می یابیم. همچنین با در نظر گرفتن این موضوع که برخی از پارامترهای مورد بررسی ممکن است با عدم قطعیت همراه باشند، مانند: تقاضا، ظرفیت و محصولات برگشتی بصورت غیر قطعی می باشند، بنابراین آنها را بصورت فازی در نظر گرفته ایم. اهداف این مدل شامل : حداکثر کردن سود، حداقل کردن مواد اولیه بی کیفیت و معیوب، حداقل کردن مواد اولیه با تاخیر در زمان تحویل، حداقل کردن ریسک تامین کننده و ریسک تولید کننده می باشد. هدف اصلی در این پژوهش، تعیین مقادیر بهینه خرید مواد اولیه از تامین کنندگان منتخب شده در سطوح تاکتیکی و استراتژیک است که با استفاده از مجموعه های فازی، عدم قطعیت های موجود در آن مدل در نظر گرفته می شود. مدل مذکور با روش مجموع وزن دهی و با نرم افزار بهینه سازی گمز تجزیه و تحلیل شده است.

کلیدواژه ها

انتخاب تامین کننده، زنجیره تامین، لجستیک معکوس، مدل چند هدفه فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.