بررسی تاثیر نوسانات نرخ ارز بر قیمت گوشت مرغ با استفاده از الگوی خود توضیح با وقفه های توزیعی ( ARDL ): مطالعه موردی مازندران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL03_0628
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 981
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر محمدپورکسوتی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

صادق خلیلیان

دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور و نیز عوامل تاثیر گذار متفاوت و غیر قابل کنترل بر آن، تجزیه و تحلیل متغیرهای اثر گذار بر آن مثل نرخ ارز و آگاهی از روند آینده آن و نیز شناخت الگوهای تولید این داده ها، می تواند راه گشای برنامه ریزان و سیسات مداران جهت تصمیمات مناسب باشد.نرخ ارز همواره به عنوان یک متغیر کلیدی و مهم در سیاست گذاری های اقتصادی قلمداد می شود. هدف این پژوهش شناسایی میزان تاثیر گذاری نرخ ارز بر قیمت گوشت مرغ و تجزیه و تحلیل آن با استفاده از الگوی خود توضیحی با وقفه توزیعی می باشد. از این رو مطالعه حاضر با استفاده از داده های هفتگی طی دوره هفته دوم آذر 1386 تا هفته آخر اسفند سال 1395 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان میدهد یک رابطه بلند مدت تعادلی بین نرخ ارز و قیمت گوشت مرغ وجود دارد.برای کاهش نوسانات قیمت پیشنهاد می شود دولت با ذخیره محصولات دامی در زمان کاهش نوسانات و عرضه آن در حین افزایش قیمت و همچنین با استفاده از سیاست های کنترلی، مانع از نوسان نرخ ارز، و در نتیجه کاهش نوسانات قیمت شود.داده های مورد استفاده در مطالعه از شرکت امور پشتیبانی دام کشور تهیه گردید.همچنین تحلیل های مورد استفاده با استفاده از نرم افزار ایویوز 10 پلاس و اکسل استخراج شده و در مقاله حاضر گزارش شده است.

کلیدواژه ها

گوشت مرغ،قیمت، نوسان نرخ ارز، سری زمانی، الگوی خود توضیح با وقفه های گسترده،ARDL، علیت گرنجری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.