بررسی نقش سبک رهبری سازمان در بهبود روابط کار در شرکت گاز استان آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL03_0497
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا صادقیان تبریزی

گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، آذربایجان شرقی

مجتبی رمضانی

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، آذربایجان شرقی مدیریت

چکیده

موضوع تحقیق حاضر بررسی نقش سبک رهبری سازمان در بهبود روابط کار در شرکت گاز استان آذربایجان شرقی است. برای این منظور سبک رهبری سازمان بر اساس مدل لیکرت در چهار بعد( سبک استبدادی- استثماری، سبک استبدادی- خیرخواهانه، سبک مشاوره ای و سبک مشارکتی) و بهبود روابط کار بر اساس نظریه فیدلر، چمرز و هامار در نظر گرفته شد. در این راستا یک فرضیه اصلی و چهار فرضیه فرعی تنظیم گردیده است. جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه کارکنان رسمی شرکت گاز استان آذربایجان شرقی بوده که تعداد آنها 275 نفر می باشد. و حجم نمونه آماری بروش نمونه گیری ساده با استفاده از فرمول کوکران برابر 159 می باشد. ابزار جمع آوری اطلاعات، دو پرسشنامه سبک رهبری لیکرت و بهبود روابط کار فیدلر، چمرز و هامار می باشد که پس از سنجش روایی و پایایی و اطمینان از آن در اختیار نمونه آماری قرار داده شد. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، اطلاعات حاصله با استفاده از روش های آماری توصیفی تلخیص و طبقه بندی شد و برای آزمون فرضیه های تحقیق، از آزمون های کلموگروف اسمیرنف، r پیرسون و رگرسیون استفاده گردید. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها، نشان دهنده تایید تمام فرضیه های تحقیق (بجز بعد سبک استبدادی- خیرخواهانه ار بر بهبود روابط کار) می باشد.

کلیدواژه ها

سبک استبدادی- استثماری، سبک استبدادی- خیرخواهانه، سبک مشاوره ای، سبک مشارکتی و بهبود روابط کار، شرکت گاز استان آذربایجان شرقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.