ارزیابی سرمایه اجتماعی در شرکت کفش ملی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HMCONF03_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید احمد هاشمی

دانشیارگروه علوم تربیتی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد

شهره احمدپور

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی، دانشگاه آزاد واحد امارات

چکیده

در نوشته های جدید مدیریت ، موضوع سرمایه اجتماعی که صبغه ای جامعه شناسانه دارد، به عنوان یک اهرم توفیق آفرین مطرح و در این رشته مورد اقبال فراوان نیز قرار گرفته است. در واقع، سرمایه اجتماعی به عنوان بستری مناسب برای بهره وری سرمایه های انسانی و فیزیکی، راهی برای نیل به موفقیت قلمداد شده و مدیرانی که قادر به ایجاد سرمایه اجتماعی در سازمان بوده، راه کامیابی شغلی و سازمانی خویش را هموار می سازند. لذا، در این پژوهش(پایان نامه کارشناسی ارشد) به ارزیابی وضعیت سرمایه اجتماعی در شرکت کفش ملی خواهیم پرداخت . رویکرد این پژوهش، توصیفی/ همبستگی و جامعه آماری آن، تمامی کارکنان شاغل در شرکت کفش ملی است که تعداد آن بالغ بر 544 نفر بوده که افراد نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند . داده های پژوهش از طریق پرسشنامه توزیع شده بین 204 نفر از کارکنان شرکت مذکور گردآوری گردید. همچنین، به منظور ارزیابی ابعاد سرمایه اجتماعی ، یعنی ، بعد شناختی؛ بعد ساختاری و بعد رابطه ای (ناهاپیت و گوشال، 1998 ) ، از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری (تحلیل عاملی تاییدی) استفاده گردیده است. یافته های پژوهش حاکی از آنست که بین هر سه بعد سرمایه اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد؛ بطوری که میزان ضریب همبستگی بین بعد شناختی و ساختاری 0/58 بین بعد شناختی و رابطه ای 0/62 و بین بعد ساختاری و رابطه ای 0/52 می باشد . لذا ، نتایج مذکور نشانگر اهمیت و جایگاه سرمایه اجتماعی در شرکت کفش ملی می باشد . بنابراین بهبود موقعیت رقابتی سازمان در صنعت کفش ، مستلزم توجه بیش از پیش به هر سه بعد سرمایه اجتماعی درشرکت کفش ملی می باشد .

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی ، بعد شناختی ، بعد ساختاری ، بعد رابطهای ، کفش ملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.