بررسی نقش فرماندهی در بهبود عملکرد قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) با رویکرد اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش علمی و کاربردی الگوی مطلوب فرماندهی نظامی در چشم انداز تمدن نوین اسلامی
  • کد COI اختصاصی: FARMANDEHI02_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 671
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی پیراسته

چکیده

یکی از موضوعات مهم در هر سازمانی مسیله بهره وری و بهبود عملکرد میباشد. قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) جمهوری اسلامی ایران به جهت رسالت خاص خود همواره با این موضوع روبرو بوده و بهره ور نمودن سازمان در تمامی ادوار موردتوجه ویژه فرماندهان و مدیران قرار داشته است. این مقاله به بررسی موضوع بررسی تاثیر اقتصاد مقاومتی در بهبود عملکرد قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) به جهت بررسی یکی از موضوعات راهبردی و نوین اقتصادی بانام اقتصاد مقاومتی و ابعاد مرتبط با آن و ارزیابی نقش فرماندهی این یگان نظامی بر عملکرد قرارگاه از سوی محقق صورت گرفته تا بهواسطه آن گامی به سوی داشتن سازمانی بهره ورتر با بازدهی مطلوب برداشته شده و به سوال عمده آیا فرماندهان در به کارگیری اقتصاد مقاومتی به منظور بهبود عملکرد قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) تاثیرگذار بودهاند پاسخ داده شود.بر این اساس در گام اول، ادبیات تحقیق موردبررسی قرار گرفت. الگوی مفهومی طراحی و فرضیات طرح گردید. به وسیله نظرخواهی از صاحبنظران و خبرگان مورد اصلاح قرارگرفته و بومی گشت. در گام بعد ابزار جمعآوری اطلاعات (پرسشنامه) طراحی و بعد از اعتبارسنجی و روایی سنجی (آزمون کرونباخ) به نمونه125 نفری از جامعه آماری ارسال و داده ها جمع آوری و به وسیله آزمون خی دو با استفاده از نرمافزار SPSS 20 مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت و درنهایت ضمن تایید فرضیات نقش فرماندهی قرارگاه در استقرار اقتصاد مقاومتی بهمنظور کارا و اثربخش تر کردن قرارگاه، از میان سنجه های مرتبط با اقتصاد مقاومتی که قابلیت اجرا و پیاده سازی در قرارگاه رادارند، یعنی دانش بنیان نمودن سازمان، اصلاح الگوی مصرف، بهره گیری از پتانسیل همبستگی و مشارکت کارکنان، تنوع در منابع درآمدی و استفاده از ظرفیتها و پتانسیلها جهت مقابله با تهدیدات، دانشبنیان نمودن سازمان فرماندهی قرارگاه بیشترین تاثیر را بر بهبود عملکرد قرارگاه داشته و بعدازآن بهره گیری از پتانسیل همبستگی و مشارکت کارکنان به عنوان دومین عامل موثر قلمداد شده است.

کلیدواژه ها

فرماندهی ، اقتصاد مقاومتی، بهبود عملکرد، الگوی نظامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.