پیش بینی احتمال رخداد روزهای غباری در تهران به روش زنجیره مارکوف

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا
  • کد COI اختصاصی: CANPM06_390
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا ذوالفقاری نیک انجام

کارشناس ارشد فیزیک دانشگاه زنجان

اکبر فرهادی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک دانشگاه اردبیل

حمیدرضا خالصی فرد

دانشیار گروه فیزیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان و عضو پژوهشکده تغییر اقلیم دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان

یوسفعلی عابدینی

استادیار گروه فیزیک دانشگاه زنجان و عضو پژوهشکده تغییر اقلیم دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان

چکیده

ما در این پژوهش برای مطالعه تواتر پدیده های غباری شهر تهران با بکارگیری قوانین احتمال و از روشی موسوم به زنجیره مارکوف استفاده کردیم. بدین منظور از داده های مربوط به دید افقی روزانه برای بازه زمانی 30 سال (1982-2012) ایستگاه مهرآباد تهران استفاده شده است. آمار مذکور بر اساس ماتریس شمارش تغییر حالت روزهای غباری و سالم مرتب شده است. در ادامه ماتریس تغییر وضعیت بر اساس روش درست نمایی بیشینه محاسبه شد. سپس با توان های مکرر این ماتریس، احتمال پایا محاسبه گردید. احتمال وقوع روز غباری در هر روز 0 . 2105 و احتمال وقوع روز سالم 0 . 7895 بدست آمد. دوره بازگشت روزهای غباری حدود4 روز و دوره بازگشت روزسالم نیز حدود 1 روز برآورد شد.

کلیدواژه ها

غبار؛ تهران؛ دید افقی؛ مارکوف؛ احتمال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.