مدلسازی غلظت ذرات معلق ناشی از پدیده ی گرد و غبار بر روی کلان شهر تهران بااستفاده از مدل ترکیبی WRF-CHEM

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا
  • کد COI اختصاصی: CANPM06_362
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید یونسی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

بهرام دبیر

عضو هییت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حامد شریفی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

پریا برومندی

دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

امروزه آلودگی هوا نقش کلیدی در سیاستگذاریهای کلان دولتها ایفا میکند. از دست رفتن منابع طبیعی و جانوری از یک سو و نظارتهای سازمانهای جهانی از سوی دیگر سبب شده است تا کشورهای جهان بیش از پیش به دنبال توسعه و پیشرفت در جهت شناخت، پیشگیری و مقابله با آلودگی هوا حرکت کنند. کشور ایران با قرار گرفتن در اقلیم گرم و خشک و نیز کمربند بیابانی شمال افریقا، خاور میانه و آسیای مرکزی همواره مورد هجوم آلاینده های طبیعی نظیر طوفان های گرد و غبار بودهاست. در چنین شرایطی کلان شهرهایی نظیر تهران که خود در اکثر مواقع سال بهدلیل فرسودگی سامانه های حمل و نقل و نزدیکی مراکز صنعتی بزرگ به شهرها از آلودگی هوا رنج میبرند، تاثیر بیشتری از آلودگیهای طبیعی هوا می پذیرند. در این تحقیق پس از مشخص شدن روزهای 28 تا 30 اردیبهشت 89 برابر با 18 تا 20 می سال 2010 به عنوان دوره شدید طوفان گرد و غباردر تهران براساس داده های ایستگاه های سنجش آلودگی هوای شهر تهران، مسیریابی حرکت این ذرات توسط مدل اولری-لاگرانژی HYSPLIT انجام شد. نتایج بدست آمده بیانگر سهم قابل توجه کشور عراق و سوریه در این دورهی زمانی بود. همچنین مدلسازی میدان باد و فتوشیمایی به طور همزمان با استفاده از مدل WRF-CHEM صورت پذیرفت که نتایج حاصل از مدلسازی به لحاظ تطابق در زمان وقوع این پدیده و نیز غلظت آلاینده ی ذرات معلق تطابق قابل قبولی با داده های ایستگاه های مختلف سطح شهر تهران دارد.

کلیدواژه ها

مدل سازی آلودگی هوا؛ گرد و غبار؛ WRF-CHEM؛ HYSPLIT؛ تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.