بررسی عملکرد دیوار صوتی بزرگراه کردستان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: ششمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا
- کد COI اختصاصی: CANPM06_319
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 491
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آلاینده های محیط زیست پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی
استادیار گروه فناوری های محیط زیست پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی
استادیار گروه فناوریهای محیط زیست پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
سازمان بهداشت جهانی آلودگی صوتی در شهرهای بزرگ را به عنوان سومین نوع آلودگیخطرناک بعد از آلودگی هوا و آب معرفی میکند. [1] در حال حاضر کنترل آلودگیهای صوتی به یکی از دغدغه های مسیولین برنامهریزی شهری و نیز سازمان حفاظت محیط زیست تبدیل شده است. کلانشهرها مانند تهران به دلیل ظرفیت بالای حمل و نقل و احداث بزرگراه های پرترافیک به عنوان اولویتهای کنترلصوتی به حساب می آیند. همانطور که مشخص است در این شهرها به دلیل تراکم بالای جمعیت، افراد بیشتری در معرض صدا قرار میگیرند و احداث ساختمانها در فاصله چند متری از حاشیه بزرگراه ها ناگزیر است.[2]با طراحی و نصب مانع صوتی به شکل صحیح میتوان کاهش 10 تا 15 دسیبلی در آلودگی صوتی محیط را ایجاد نمود و تراز معادل آلودگی صوتی را به حداکثر 55 دسیبل در روز و حداکثر 45 دسیبل در شب که استاندارد کشور برای مناطق مسکونی میباشد نزدیک نمود. این در حالی است که یک مانع آکوستیکی با ارتفاع مناسب میبایست حداقل 5 دسیبل تراز معادل آلودگی صوتی را کاهش دهد[3 ]، بنابرین میبایست موانع صوتی علاوه بر امکان سنجی منطقه جهت احداث موانع صوتی، شبیه سازی و مدلسازی پیش از نصب پس از نصب نیز مورد ارزیابی قرار بگیرند و نتیجه و نقش نصب آن مشخص شود به دلیل اینکه در صورت عدم احراز حد نهایی کاهش 5 دسیبلی تراز معادل آلودگی صوتی، نصب مانع با توجه به بودجه صرفشده فاقد توجیه منطقی میباشد و میبایست نسبت به تغییرات ضروری اقدام نمود و از تکرار اشتباهات رخ داده در بخشهای طراحی، نصب یا کارایی آکوستیکی در سایر طرحهای مشابه جلوگیری نمود. در این پژوهش دیوار صوتی بزرگراه کردستان را مورد بررسی قرار میدهیم.کلیدواژه ها
آلودگی صوتی؛ دیوار صوتی ؛ بزرگراه کردستانمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.