بررسی و تحلیل مجموعه مقالات نشریه ادبیات پایداری دانشگاه شهید باهنرکرمان 1388-1391

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پژوهشنامه اورمزد، دوره: 9، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_OURMAZD-9-32_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا پویا

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات مقاومت دانشگاه پیام نور پردیس تهران

علی محمد پشت دار

دانشیارگروه زبان وادبیات فارسی دانشگاه پیام نور

چکیده

با توجه به گسترش مفهوم ادبیات مقاومت در ادبیات معاصر جهان به ویژه در ادبیات معاصر ایران و عرب و با توجه به ویژگی خاصی که این نوع و گونه ادبی در جهان معاصر و در بیان انواع ادبی گوناگون جهان پیدا کرده است و بحران های جهانی به خصوص در سرزمین های عربی مثل فلسطین، لبنان، مصر، عراق و ... و هم چنین در سرزمین ما ایران به دلیل ظلم و ستم حکومت پهلوی، جنگ تحمیلی و... شاعران و نویسندگان زیادی در این حوزه قلم زده اند و آثار بسیار ارزشمندی پدید آورده اند. در طول این سالها درباره اشعار و داستان های این شعرا و نویسندگان ایرانی و عرب مقالات زیادی نوشته شده است. نشریه ادبیات پایداری دانشگاه شهید باهنر کرمان مجموعه ای وزین از این مقالات را جمع آوری کرده است. در این نوشتار مقالات نشریه فوق در حوزه های زیر بررسی و تحلیل می شود:مهمترین رویکرد مقالات از لحاظ نظم یا نثر بودن داخلی یا خارجی بودن بررسی می شود 2- از نظر حوزه تاریخی بیشتر دفاع مردم فلسطین، لبنان ، مصر، عراق، ایران...... 3-از نظر حوزه اجتماعی به مفاهیمی همچون نقش زن، خانواده، تعهد و اخلاق، آزادی، شهادت،کرامت نفس و ... پرداخته اند 4- تمام مقالات از نظر شاکله دارای اصول روش تحقیق و مقاله نویسی عنوان/ نام نویسنده، نویسندگان، چکیده، مقدمه، موضوع اصلی و منابع می باشند. 4-تعداد مولفین مقالات اکثرا 2 مولف و بعضی 1یا 3 یا 4 مولف دارند.

کلیدواژه ها

دفاع مقدس، ادبیات پایداری، شعرمقاومت، نظم فارسی، نظم عربی، نثر فارسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.