پویش ژنومی سندرم آسیت در نسل F2 حاصل از تلاقی مرغ بومی آذربایجان غربی و لاین گوشتی آرین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-19-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عمرانی

دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران ایران

رسول واعظ ترشیزی

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران ایران

علی اکبر مسعودی

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران ایران

علیرضا احسانی

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران ایران

چکیده

سندرم آسیت بیماری متابولیکی پرهزینه ای است که به دلیل انتخاب شدید برای سرعت رشد و کاهش ضریب تبدیل غذایی در طیور اتفاق می افتد. این سندرم یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در صنعت جوجه گوشتی است و عامل خسارات قابل توجه اقتصادی و کاهش آسایش حیوان است. در این تحقیق به منظور یافتن ژن و نواحی ژنومی موثر بر سندرم آسیت، مطالعه پویش کل ژنوم (GWAS) با استفاده از یک تراشه SNP 60k ژنوم مرغ در 101 پرنده نسل F2 حاصل تلاقی دوطرفه مرغ بومی آذربایجان غربی و سویه گوشتی آرین انجام شد. از روش آماری بهترین پیش بینی نا اریب خطی (GBLUP) جهت بررسی ارتباط SNP ها با صفات مرتبط با آسیت استفاده شد. بر روی کروموزم هفت چندین SNP برای صفت نسبت بطن راست به کل بطن به عنوان شاخص آسیت، به سطح احتمال پیشنهادی (0-10 7 8 / 253) رسیدند. دو SNP پیشنهادی در داخل ژن CCDC141 و OSBPL6 واقع شدند که پیشتر به عنوان ژنهای موثر بر نارسایی های قلبی در انسان گزارش شده بودند. این ناحیه ژنومی (14602723 - 12745561) بر روی کروموزوم هفت شامل ژنهای متعددی است که در انسان بر روی هایپرتروفی عضله قلب، ضربان قلب و بیماریهای قلبی تاثیر دارند. انتخاب برای مقاومت به آسیت در جوجه های گوشتی با استفاده از این یافته ها، باعث تسریع در پیشرفت ژنتیکی خواهد شد.

کلیدواژه ها

بطن، پویش ژنومی، جوجه، ژن کاندیدا، سندرم آسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.