تاثیر شیروانی بالادست بر انسداد و ظرفیت تخلیه سرریز کلید پیانویی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران فردوسی، دوره: 30، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_CIVIL-30-2_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 626
نویسندگان
کارشناسی ارشد سازه های آبی، گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر، کرمان.
دانشیار، گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر، کرمان.
استادیار، گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر، کرمان.
چکیده
سرریز کلید پیانویی یک سازه کنترل جریان و حالت توسعه یافته سرریزهای غیرخطی است که ظرفیت تخلیه دبی بسیار بالایی دارد، به طوری که برای یک دبی ثابت، عمق آب روی این نوع سرریز کم است و همین عامل احتمال انسداد ناشی از تجمع اجسام شناور را ا فزایش مید هد. در پژوهش حاضر بااستفاده از پنج هندسه مختلف از سرریز کلید پیانویی با نسبت طول شیروانی خروجی به ورودی با مقادیر Bo/Bi=0, 0/5,1, 1/25,1/5، با هدف بررسی ظرفیت تخلیه سرریز کلید پیانویی و همچنین بااستفاده از پنج نمونه چوب، انسداد ناشی از تجمع اجسام شناور و محتمل ترین مکان برای انسداد نمونه چوبها در سرریزهای مذکور مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که افزایش طول تاج سرریز سبب ا فزایش ظرفیت تخلیه و کاهش استغراق در کلید خروجی سرریز میشود به طوریکه مدل (Bo/Bi=1/5)PKW1.5 نسبت به مدل PKW0 دارای 26 در صد ا فزایش ظرفیت تخلیه میبا شد. همچنین مدل PKW1.25 در یک هد آب ثابت ن سبت به سایر مدل های مورد مطالعه، حسا سیت کم تری به ان سداد دارد و احتمال گرفتگی نا شی از نمونه چوب های صاف در مدل مذکور نسبت به مدلهای 1/5 و Bo/Bi=0,0/5,1 به ترتیب 18/7، 39/2، 38/9 و 7/8 در صد کم تر میبا شد. همچنین در کلیه مدلها بیشترین انسداد در مدخل کلید خروجی صورت میگیرد.کلیدواژه ها
سرریز کلید پیانویی، ظرفیت تخلیه، شیروانی، نمونه چوب، احتمال گرفتگیمقالات مرتبط جدید
- مطالعه کانی شناسی، ژئوشیمی و پتانسیل ریزگرد رسوبات دشت نمکی تبریز، حاشیه جنوب شرقی دریاچه ارومیه، آذربایجان شرقی
- بررسی فیزیکوشیمیایی ریزگردها، تاثیر آن بر محیط زیست در منطقه تبریز با میکروسکوپ الکترونی SEM، آذربایجان شرقی
- ویژگی های کالبدی محور تربیت با هدف توسعه فضاهای پیاده
- تبیین و تحلیل نقوش به کار برده شده در منسوجات عصر ساسانی
- ریخت شناسی دانه گرده در ده جمعیت گیاه گلپر (.Heracleum persicum Desf. ex Fischer)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.