بررسی تاثیر درصد چربی و ترکیب پری بیوتیک بر میزان پروتیولیز،ACE-inhibitory و خاصیت آنتی اکسیدانی ماست پروبیوتیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AMFI-3-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدباقر حبیبی نجفی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مریم توکلی

گروه علوم و صنایع غذایی، پردیس بین الملل، دانشگاه فردوسی مشهد

سعیده سادات فاطمی زاده

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در این مطالعه، تاثیر افزودن ترکیبات پری بیوتیک ( اینولین و فیبر گندم) و درصد چربی 0)، 2 و 3/5 درصد ) در ماست حاوی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازیی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، میزان پروتیولیز، خاصیت آنتی اکسیدانی و بازدارندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین (ACE-inhibitory) طی 21 روز نگهداری در دمای 5±1 & موردبررسی قرارگرفت. نتایج تجزیه آماری داده ها نشان داد که استفاده از ترکیبات پری بیوتیک به طور معنی داری موجب افزایش ظرفیت نگهداری آب، پروتیولیز و ACE-inhibitory نمونه هاگردید. میزان پروتیولیز در ماست با افزایش زمان نگهداری آن افزایش یافت ( P< 0/05) اما زمانی که پروتیولیز از حد معینی گذشت این روند شروع به کاهش نموده است . همچنین با گذشت زمان ماندگاری، ظرفیت نگهداری آب ابتدا کاهش و سپس افزایش یافت. همچنین بر اساس نتایج حاصل، زنده مانی لاکتوباسیلوس کازیی در نمونه های تیمار شده با اینولین و فیبر گندم نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری افزایش یافت ( P< 0/05) اما تاثیر درصد چربی در بقای باکتری پروبیوتیک معنادار نبود .(P < 0/05) همچنین تاثیر ترکیبات پریبیوتیک و حضور باکتری پروبیوتیک بر خاصیت آنتی اکسیدانی نمونه ها معنادار گزارش شد .(P< 0/05)

کلیدواژه ها

پروبیوتیک، پروتیولیز، خاصیت آنتی اکسیدانی، ماست، .ACE-inhibitory

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.