ارایه مدلی برای کنترل ریسک با استفاده از نظریه تصمیم گیری و روش ویکور
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنفرانس توانمندسازی جامعه در حوزه علوم انسانی و مطالعات مدیریت
- کد COI اختصاصی: SPCONF03_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 636
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد الکترونیکی، گروه مدیریت فناوری اطلاعات، تهران، ایران
دانشگاه تبریز، واحد علوم و تحقیقات تبریز، گروه مهندسی برق و کامپیوتر، تبریز، ایران
چکیده
تعامل متقابل ریسک و عایدی در یک سازمان باعث میگردد، پروژه هایی با عدم قطعیت بالا، باوجوداینکه ریسک قابل توجهی را به سازمانها تحمیل میکنند، چنانچه سازمان مربوطه مهارت کنترل آن را داشته باشد، پتانسیل سودزایی نسبتا بالایی را برای آن سازمان به همراه داشته باشد. ارزیابی مرحله مهمی در فرایند تصمیم گیری سازمانهای بزرگ است و سازمانها از ارزیابی ریسک، برای تعیین ریسک سامانه های اطلاعاتی و کنترل و کاهش ریسک استفاده میکنند.در تحقیق حاضر، به منظور شناسایی ریسکهای مهم در انتخاب پیمانکاران در ساخت وساز شهری و غلبه بر آنها، ضمن تعریف و شناسایی عوامل دخیل در ایجاد ریسک، برای تعیین روابط و شدت اثرگذاری و اثرپذیری عوامل از روشF.DEMATEL استفادهشده و جهت تعیین وزن و اهمیت عوامل از روش F.ANP استفاده شده استو برای رتبه بندی پیمانکاران جهت کنترل ریسک از روش VIKOR فازی استفاده میشود. جامعه آماری این پژوهش را خبرگان شهرداری استان آذربایجان شرقی که در قسمت فنی شهرداری دارای اطلاعات و تجارب کافی در زمینه بررسی باشند، تشکیل میدهند که ازاین بین 6 نفر به منظور شرکت در پژوهش به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. بر اساس نتایج به دست آمده، در بین عوامل اصلی مدیریت تاثیرگذارترین و کیفیت تاثیرپذیرترین عامل است. همچنین حل با روش F. ANP نشان داد که بیشترین وزن، مربوط به عامل نداشتن گواه ینامه معتبر کیفیت است و اولویت اول را کسب کرد.کلیدواژه ها
شناسایی ریسک، مدیریت ریسک، DEMATEL فازی، ANP فازی، VIKORمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول آفرین بر عملکرد سازمانی و انگیزه کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- بررسی تاثیر اخلاق حرفه ای کارکنان فروش بر اعتماد مشتری و عملکرد فروش (مطالعه موردی: فروشگاه های زنجیره ای شهر تهران)
- بررسی و تحلیل علل شکست و موفقیت استارت آپ ها در کشور ایران
- تاثیر ترومای خانوادگی بر سلامت روان اعضای خانواده و نسل های بعدی
- رابطه بین کیفیت زندگی و سبک های مقابله با استرس در مراقبین بیماران روانی با شدت بیماری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.