تحلیلی بر عملیاتی نمودن راهبرد های توسعه فرهنگی و اجتماعی حوزه مدیریت شهری و شهرداری ها (نمونه موردی : شهرداری زاهدان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهشهای نوین در علوم رفتاری و مطالعات فرهنگی اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RRBS01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سلحشوری

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری،مدیرت توسعه و پژوهش شهرداری زاهدان

حامد قهستانی

کارشناس مدیریت فرهنگی،کارشناس معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری زاهدان

محمود دشتی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی ،معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری زهدان

محمدرضا شجاعی

کارشناس ارشد IT ، کارشناس مسیول مطالعات سیستم های حمل و نقل شهرداری زاهدان

چکیده

امروزه شهرداری ها به بیش از 70 درصد جمعیت کشورها علی الخصوص کشورهای در حال توسعه، خدمات میدهند. این در حالیست که نقش، اهمیت و جایگاه این نهادهای غیر دولتی و مردمی چندان در تحقق سیاست ها و راهبردهایتوسعه فرهنگی و اجتماعی روشن نشده است. شهر زاهدان از جمله بزرگ شهرهای ایران است که به دلیل موقعیتجغرافیایی، قابلیت تبدیل شدن به قطب فرهنگی و اجتماعی شرق کشور را دارد. از این رو، شهرداری زاهدان می تواندنقشی ارزشمند در تحقق این مهم ایفا نماید. ما در مقاله حاضر به بحث پیرامون مهم ترین چالش هایی که شهرداری ها ازجمله شهرداری زاهدان در راستای تحقق سیاست های توسعه مسایل فرهنگی و اجتماعی با آنها مواجه می باشد را موردبررسی قرار داده ایم. این چالش ها را در 4 حوزه دسته بندی کرده ایم که عبارتند از: حوزه قوانین و مقررات، مسایلمدیریتی، منابع انسانی، مشارکت شهروندان. روش تحقیق این مقاله توصیفی- تحلیلی است واطلاعات و داده های پژوهشبا روشهای آماری در محیط نرم افزار SPSS مورد پردازش و تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که بیشترینچالش مربوط به کمرنگ شدن نقش شهرداری ها در حوزه مسایل فرهنگی و اجتماعی شهرها به ترتیب مربوط به حوزهقوانین و مقررات، مسایل مدیریتی، منابع انسانی و مشارکت شهروندان می باشد.

کلیدواژه ها

فرهنگ شهری، مدیریت شهری، توسعه پایدار شهری، مشارکت شهروندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.