تحلیل احتمالاتی عیب خوردگی در خطوط لوله با رویکرد قابلیت اطمینان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان
- کد COI اختصاصی: RELI04_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 689
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، تهران، ایران
عضو هییت علمی دانشکده مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، تهران، ایران
چکیده
خطوط لوله انتقال فراورده های نفتی به عنوان یکی از شریان های حیاتی در طول عمر مفید خود همواره مورد تهدید مخاطرات ناشی از آسیب خوردگی هستند، از این رو ارزیابی قابلیت اطمینان خطوط لوله با هدف ارزیابی احتمال خرابی و جلوگیری از وقوع شکست آنها از اهمیت زیادی برخوردار است. در این پژوهش فشار شکست محاسبه شده توسط روابط جبری در خطوط لوله و نتایج تحلیل با رویکرد احتمالاتی و قابلیت اطمینان با توجه به آسیب ناشی از پدیده خوردگی بررسی می گردد. مقایسه نتایج بدست آمده از سه مدل B31G اصلاح شده، Shell-92 و FTNET FFS نشان دهنده غیر محافظه کارانه بودن مدل B31G اصلاح شده می باشد. فشار شکست بدست آمده از روش احتمالاتی بیشتر از فشار شکست ارایه شده به روش جبری، بر اساس مدل مشترک برای یک دوره زمانی کوتاه می باشد، اما با افزایش فواصل بازرسی عکس این نتیجه حتی با ضریب ایمنی بالا بدست می آید که نشان دهنده غیر محافظه کارانه بودن مدل جبری برای فواصل بازرسی بزرگ می باشد. ارزیابی قابلیت اطمینان به دو روش قابلیت اطمینان مرتبه اول HL-RF و شبیه سازی مونت کارلو انجام و مقایسه می شود. بنابراین پژوهش نشان می دهد که با روال سنتی در طراحی خطوط لوله، علی رغم استفاده از ضریب ایمنی بالا می تواند نتایج غیرمحافظه کارانه ای با توجه به معیار قابلیت اطمینان به دست دهد. همچنین با تحلیل حساسیت، چگونگی میزان تاثیر عمق خوردگی در افزایش احتمال شکست لوله ها نیز نشان داده می شود. بدین ترتیب، تحلیل حساسیت، نشان می دهد که عمق خوردگی بیشترین تاثیر را در احتمال شکست دارد و این در حالی است که احتمال شکست نیز نسبت به نوع توزیع آماری متغیر ها (نرمال و لوگ- نرمال) حساسیت چندانی نشان نمی دهد.کلیدواژه ها
قابلیت اطمینان، خطوط لوله، خوردگی، خرابی، شکستمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.