مقایسه مهارت اجتماعی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان کلاس های چند پایه و عادی (تک پایه) در مدارس ابتدایی شهرستان اندیمشک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین ایران و جهان در روانشناسی،علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PESLSBT01_428
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 828
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرخنده چینی پرداز

کارشناس ارشد علوم اجتماعی، گروه علوم اجتماعی

چکیده

هدف تحقیق حاضر مقایسه دانش آموزان کلاس های چند پایه و عادی از نظر مهارت های اجتماعی و پیشرفتتحصیلی بود. تحقیق به شیوه توصیفی (پیمایشی) انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه ی دانش آموزان دختر وپسر در پایه های چهارم، پنجم وششم در مدارس عادی به تعداد 7000 نفر و کلیه ی دانش آموزان چند پایهمشغول به تحصیل در مدارس چند پایه ی سه بخش دزفول در سال تحصیلی 1395-1394 به تعداد 2000 نفر بودند . در این پژوهش حجم نمونه با عنایت به جدول کرجسی و مورگان (1971) و بر مبنای حجم جامعه کلاسهای عادی 7000 نفر، 227 نفرانتخاب می شود. این تعداد با توجه به حجم جامعه ی مدارس چند پایه وتناسب بهعمل آمده به تعداد 138 نفر می باشد و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شد. برای جمع آوری دادهها از پرسشنامه مهارت های اجتماعی کرامتی (1386) و نیز معدل پایان تحصیلی دانش آموزان برای اندازه گیریپیشرفت تحصیلی استفاده شده است. داده های گردآوری شده با کمک شاخص های آمار توصیفی (میانگین،انحراف استاندارد و ...) و آزمون t دو گروهی مستقل تجزیه وتحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان داد که 1- بین میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تک پایه و چند پایه به نفع دانش آموزان تک پایه تفاوت معناداری وجوددارد. 2-بین میزان مهارت اجتماعی دانش آموزان تک پایه و چند پایه به نفع دانش آموزان تک پایه تفاوتمعناداری وجود دارد. 3- بین میزان مهارت اجتماعی دانش آموزان پایه چهارم و نیز پایه پنجم مدارس تک پایه وچند پایه به نفع دانش آموزان تک پایه تفاوت معناداری وجود نداشت. 4- بین میزان مهارت اجتماعی دانش آموزانپایه ششم مدارس تک پایه و چند پایه به نفع دانش آموزان تک پایه تفاوت معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

مهارت اجتماعی ،پیشرفت تحصیلی ،کلاس چندپایه ،کلاس عادی (تک پایه)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.