بررسی چندشکلی ژن GHRHR در بزهای کرکی جنوب خراسان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
  • کد COI اختصاصی: NOPEA01_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته ناوشکی

دانشجوی کارشناسیارشد، بخش علوم دامی، دانشگاه بیرجند

یاسمن شمشیرگران

استادیار، بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

همایون فرهنگ فر

استاد، بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

چکیده

یکی از اصولی ترین عوامل افزایش تولید محصولات دامی از طریق اصلاح نژاد میسر می گردد و مدیریت موفق یک پروژه اصلاحیمستلزم آگاهی از میزان تنوع مجموعه های ژنتیکی در مراحل مختلف پروژه های اصلاحی است. ماده تنظیم کننده هموستاز مهرگانغده هیپوفیز است که تنظیم کننده بسیاری از عملکردهای فیزیولوژیکی حیاتی مانند متابولیسم (سوخت و ساز بدن)، رشد، باروریو پاسخ به تنش است. گیرنده هورمون آزادکننده هورمون رشد (GHRHR) متعلق به خانواده (B-III) از گیرنده های غشایی متصلشونده به پروتیین (G(2 می باشد. GHRH و GHRHR به عنوان مولکول حیاتی برای تحریک هورمون رشد (GH) سنتز و آزادمی شوند، و همچنین به عنوان تنظیم گسترش سوماتروف هیپوفیز در مهره داران در نظر گرفته شده اند. GHRHR عمدتا در بافتهیپوفیز بیان می شود. هدف از این تحقیق بررسی چندشکلی های موجود در جایگاه کروموزوم 4 ژن GHRHR و ارتباط آن با صفتوزن بدن در بز کرکی جنوب خراسان (ایستگاه سربیشه) بود. بدین منظور 96 راس بز به صورت تصادفی خونگیری شدند، استخراجDNA از خون تام به روش نمکی بهینه یافته انجام گرفت و واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) جهت تکثیر قطعات مورد نظر انجامشد. از روش PCR-RFLP با هضم آنزیمی محصولات PCR توسط آنزیم برشی FSPI برای شناسایی چندشکلی استفاده شد، کهدر نهایت نتایج تعیین چندشکلی نشان داد، از 96 نمونه حاصل از هضم آنزیمی، 54 نمونه هموزایگوت و 42 نمونه هتروزایگوتشدند، فراوانی ژنوتیپ هموزایگوت و هتروزایگوت به ترتیب 25 / 56 % و 4375 / 0 % محاسبه شد.

کلیدواژه ها

بز کرکی جنوب خراسان، چندشکلی، ژن GHRHR

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.