ارزیابی اثر ضریب همخونی بر چندک های وزن یکسالگی بز کرکی جنوب خراسان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_159
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 591
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، بخش علوم دامی، دانشگاه بیرجند
استاد، بخش علوم دامی، دانشگاه بیرجند
استاد بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
چکیده
همخونی (درون زادآوری) سبب افزایش هموزیگوسیتی و کاهش هتروزیگوتی، و بروز فنوتیپی آلل های زیان بار و کشنده میشود.این پدیده ژنتیکی سبب می گردد که واریانس ژنتیکی درون خانواده ها کاهش و در عوض، واریانس ژنتیکی بین خانواده هاافزایش یابد ضمن آن که سبب کاهش میانگین فنوتیپی صفات در جمعیت نیز میشود. این تحقیق، با هدف ارزیابی اثر ضریبهمخونی بر چندک های وزن یکسالگی بزهای جنوب خراسان (ایستگاه سربیشه) اجرا گردید. داده های وزن یکسالگی، مربوطبه تعداد 893 راس بزغاله متولد شده در فاصله سالهای 1384 تا 1392 بود. ضریب همخونی حیوانات گله توسط نرمافزارCFC محاسبه شد سپس اثر آن بر وزن بدن در سن یکسالگی توسط یک مدل رگرسیون کوآنتایل توسط نرمافزار SAS آنالیزگردید. یافته ها نشان داد در چندک های مختلف از وزن یکسالگی، ضریب تابعیت جزیی وزن از درصد همخونی، روندی منظمندارد؛ به طوری که بیشترین و کمترین کاهش وزن یکسالگی به ازای افزایش یک درصد ضریب همخونی، بهترتیب در صدک هایهفتاد و پنجم (164 گرم) و چهلم (63 گرم) از وزن یک سالگی وجود داشت.کلیدواژه ها
ضریب همخونی، چندک های وزن یکسالگی، بز کرکی، خراسان جنوبیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.