ارزیابی اثر متقابل بین محتوی انرژی قابل متابولیسم و پروتیین خام جیره غذایی و جنسیت بر وزن بدن در نقطه ی عطف منحنی رشد جوجه های گوشتی راس 308
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 539
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
استاد بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
دانشیار بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
چکیده
به منظور بررسی اثر متقابل بین سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم و پروتیین خام جیرهی غذایی و جنسیت جوجه هابر وزن بدن در نقطه ی عطف منحنی رشد، از تعداد 420 قطعه جوجه ی گوشتی سویهی تجاری راس 308 استفاده گردید.دو فاکتور شامل: جیره ی غذایی در سه سطح (1- انرژی و پروتیین بالا 2- انرژی و پروتیین متوسط 3- انرژی و پروتیینپایین) و جنس جوجه در دو سطح ( 1- نر 2- ماده) و مجموعا در شش ترکیب مورد استفاده قرار گرفتند. وزن بدن توسطتابع غیرخطی گمپرتز توسط نرمافزار SAS (نسخه 9/4) آنالیز شد. اثر اصلی جیره (P< 0/0001) و جنس جوجه (P< 0/0023) بر وزن بدن در نقطه ی عطف منحنی رشد، به لحاظ آماری، معنی دار بود؛ اما اثر متقابل بین دو فاکتور مزبور، معنی دار یافت نشد. بالاترین و پایین ترین مقدار وزن بدن در نقطه ی عطف، بهترتیب متعلق به جیره های نوع یک (2029/25 گرم) و نوع دو (1983/99 گرم) بود و این که جوجه های نر (2016/11 گرم) وزن بالاتری را نسبت به جوجه های ماده (1989/93 گرم) داشتند.کلیدواژه ها
انرژی قابل متابولیسم، پروتیین خام، جوجه گوشتی، منحنی رشدمقالات مرتبط جدید
- کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای بهبودحاصلخیزی خاک وکشاورزی پایدار
- مطالعه تاثیر ریبوفالوین و سبوس گندم بر میزان استالدئید تولیدی در ماست
- مطالعه تاثیرریبوفالوین و سبوس گندم بر سرعت رشد و متابولیسم سویه پروبیوتیکی الکتوباسیلوس اسیوفیلوس در ماست
- بررسی توسعه محصولات فراسودمند مبتنی بر گوشت و لبنیات
- A review of the mechanism of prebiotic polyphenols in apples to enhance the activity of probiotics in fermented foods
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.