بررسی سنجه های سموم و مدیریت آفات و علفهای هرز و نقش آنها در شاخص پایداری زعفران (.Crocus sativus L)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_085
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 675
نویسندگان
دانشجوی سابق کارشناسی ارشدگروه زراعت،دانشکده کشاورزی،دانشگاه زابل
دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
چکیده
اهمیت زعفران از جنبه های مختلف در خراسان جنوبی موجب گردیده است که در مناطق مختلف و به ویژه در اکثر روستاها ومناطق کشاورزی مزارع زعفران بخش قابل توجهی از اراضی کشاورزی را به خود اختصاص دهد. یکی از مشکلات زعفران کاری درخراسان جنوبی کنترل علف های هرز می باشد. علف های هرز از طریق رقابت با گیاه از نظر آب، مواد غذایی، نور و نفوذ در داخلکورم ها مزاحمت ایجاد کرده و سبب کاهش محصول می گردد. داده های موردنیاز برای این مطالعه باتکمیل پرسشنامه در سال5331 بین کشاورزان زعفران کار شهرستان های بیرجند و قاین آماده گردیدپس ازراستی آزمایی پرسشنامه ها، داده ها تجزیه وتحلیلشد در این تحقیق 7 سنجه برای شاخص های سموم و مدیریت آفات و علف های هرز (دسترسی آسان به سموم، مدیریت مکانیکی،وجین، کنترل زیستی و شیمیایی علف های هرز و همچنین مدیریت شیمیایی آفات و بیماری های گیاهی) مورد بررسی قرار گرفتکه در بهترین حالت دارای 1 امتیاز بودند.در این دو بوم نظام مورد بررسی هر دو بوم نظام توانایی کسب حدودا 41 درصد از امتیازسنجه های سموم و مدیریت آفات و علف های هرز را داشتند. بنابراین این نتایج نشان می دهد، زعفران کاران این دو بوم نظام از نظراین سنجه ها پایداری ضعیفی داشته اند،که باید آنها را بهبود بخشید.کلیدواژه ها
پرسشنامه، شاخص مرکب، کشاورزی پایدار، گیاهان داروییمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.