بررسی آزمایشگاهی اثر نصب موانع مکعبی در مسیر جریان رودخانه های سیلابی بر کاهش آورد رسوبات
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 680
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند
دانشیار گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند
استادیار گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند
چکیده
انتقال ر سوبات در رودخانه ها باعث ایجاد م شکلاتی در پاییند ست ازجمله کاهش حجم مفید مخازن سدها و بندها می شوند کهاین مسیله باعث تحمیل هزینه های سنگینی جهت لایروبی رسوبات می شود. کنترل یا کاهش آورد رسوبات در بالادست به میزانزیادی از هزینه های لایروبی این سازه ها خواهد کاست. هدف از انجام پژوهش حا ضر برر سی اثر توامان تعریض رودخانه و نصبموانع مکعبی در مسیر جریان رودخانه های سیلابی بر کاهش آورد رسوبات می باشد. آزمایش ها در یک فلوم آزمایشگاهی مستطیلیبه طول 10، عرض 0/3 و ارتفاع 0/5 متر و شیب 0/002 انجام شد. از یک نوع ر سوب با قطر متوسط 1 میلی متر و چگالی 2/67استفاده شد. عمق و دبی جریان در تمامی آزمایش ها ثابت و به ترتیب برابر 16 سانتیمتر و 10 لیتر بر ثانیه بود. در پژوهش حاضر15 مانع مکعبی با ابعاد 4 سانتیمتر در پنج ردیف با فوا صل متفاوت بین ردیفها (15، 20، 25 و 30 سانتیمتر) نصب و تاثیر آن بر کاهش پیشروی رسوبات مورد برر سی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش فاصله بین ردیف ها، میزان تله اندازی ر سوباتافزایش و سرعت پیشروی ر سوبات کاهش می یابد به نحویکه بیشترین میزان تله اندازی ر سوبات در فاصله 30 سانتیمتری بینموانع و کمترین آن در فاصله 15 سانتیمتری اتفاق افتاد.کلیدواژه ها
رودخانه های سیلابی، راندمان تله اندازی، رسوب، مدل آزمایشگاهی، موانع مکعبیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.