نگاھی بھ بھترین روش ھای آموزش درس ریاضی دوره ابتدایی در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدل سازی ریاضیات و آمار در مطالعات کاربردی
  • کد COI اختصاصی: MMSAS01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 974
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیقباد سلیمان پور

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد فرهنگ و هنر و کارشناس مشاوره مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان نوشهر

محمدرضا محمدحسینی

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد فرهنگ و هنر و رییس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان نوشهر

چکیده

عدم توجه به آموزش کافی و درست در دوره ی ابتدایی مشکل بزرگی است . چه بسیار دانش آموزانی که به سطح دوره ی راهنمایی می آیند و هنوز از درک یک مسیله ی ساده ی ریاضی عاجزند ، به این علت که دوره ی ابتدایی ، یک دوره ی حساس در آموزش محسوب می شود و در صورت توجه نکردن به آن ، مشکلات زیادی در آینده ایجاد خواهد شد . در این جا ، این سوال پیش می آید که،چگونه میتوان مفاهیم اولیه ی ریاضیات را از دورهی ابتدایی برای دانش آموزان یاد داد تا درک درستی از آنها پیدا کرده و بتوانند در زندگی ازآنهااستفاده نمایند وچگونه می توان از به وجود آمدن مشکلات آموزشی ریاضیات در آینده جلوگیری کرد ما در این مقاله، به روش های نوین آموزش ریاضی در دوره ی ابتدایی پرداخته ایم، همچنین مشکلات وچالشهایی ر اکه مربوط به روشهای سنتی هستند، مطرح کردیم. روشهایی که در این مقاله ارایه شده اند ، روش هایی هستند که میل و رغبت دانش آموزان را به درس ریاضی بیشتر کرده و آن ها را کنجکاوتر می سازند(پوررحمتی، 1392 ).جوامع گوناگون براساس نیازهایشان اززوایای گوناگون به مطالعه ریاضی پرداخته اند. بدیهی است که آموزش مناسب ریاضی،مستلزم شناسایی مشکلاتی که برسرراه یادگیری دانش آموزان دراین درس وجوددارد که یک ازاین مشکلات روش تدریس آن است.روش های نوین تدریس حضورفعال دانش آموزان رادرامریادگیری موثرمی دانند(عاشوری و همکار، 1392 )، به عنوان مثال یکی از روش های فعال ، روش حل مسیله است. حل مسیله نوعی روش خلاقانه است، بنابراین یافتن آن ، تولید ایده وبرنامه ریزی که ازعناصر اعمال شناختی درتفکرخلاق هستند، درتمام بخش ها ی حل مسیله موثرند (مقامی . 1383 )، حل مسیله کاربرد دانش ومهارت هایی است که منجربه پاسخ درست مسیله می شود وعنصراصلی آن کاربست دانش ومهارت های قبلا آموخته شده درموقعیت جدیداست(سانتراک، 2008 ) .پژوهش ها ی انجام شده حاکی ازتاثیر مثبت روش های تدریس فعال برپیشرفت تحصیلی است (یوان ، کوناویتیکال، کلان کلین و ویلیام، 2008 )؛(انورخان، عقیلا وریاسات ، 2010 )، (ازدوگان ، سیتگلووگان ، 2011 )، (گاون و کاباکور، 2013 )،( بیگلری ، 1386 ، نوبهار، 1390 ، مرسلی و ( احمدی وسعادت،1391)

کلیدواژه ها

روش های تدریس فعال ،دانش آموزان ،پیشرفت تحصیلی ،درس ریاضی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.