بررسی رابطه بین غلظت فنل و راندمان حذف آن در سیستم بیوفیلتر و لجن فعال

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH10_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شکوهی

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت همدان

حسین موحدیان عطار

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیطدانشکده بهداشت اصفهان

احمد جنیدی جعفری

دانشیارگروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت ایران

ضیاءالدین بنیادی

کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی همدان

چکیده

فنل یک آلاینده سمی است که تأثیر سوئی بر روی انسان و سایر موجودات زنده دارد ، از منابع مهم تولید آن می توان به کوره های کک سازی، پالایشگاه نفت، صنعت رنگ سازی و همچنین محصولات توتون و تنباکو اشاره کرد ، در رابطه با خاصیت سرطانزایی فنل موجود در دود سیگار بسیار تحقیق شده است و تأثیر آن در پیشرفت تومورهای سرطانی به اثبات رسیده است رهنمود سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای غلظت فنل هاه، کلروفنل ها و 2، 6 ، 4 تری کلروفنل در آب آشامیدنی کمتر از 0/1 میلی گرم در لیتر می باشد. روشهای تصفیه فاضلابهای فنل شامل فرایندهای فیزیکوشیمیایی و فرایندهای بیولوژیکی است که از فرایندهای فیزیکوشیمیایی می توان به فرایند جذب سطحی، اکسیداسیون شیمیایی و اکسیداسیون مرطوب و ... و از فرایندهای بیولوژیکی می توان به سیستم های رشد معلق و رشد چسبیده اشاره کرد. هدف از این مطالعه تعیین رابطه بین غلظت فنل و راندمان حذف آن در سیستم بیوفیلتر و لجن فعال می باشدجهت انجام این مطالعه ابتدا سیستم بیولوژیکی ترکیبی BF/AS2 مجزا طراحی و ساخته شد, سپس بصورت یک مجموعه بر روی یک فونداسیون نصب گردید. 100 میلی لیتر یا مقداری از نمونه که حاوی کمتر از 0/5mg فنل باشد را تا 100 میلی لیتر رقیق نموده در یک ارلن 250 میلی لیتری ریخته شد. 100 میلی لیتر آب خالص تقطیر شده بعنوان شاهد و یک سری محلولهای استاندارد فنل با غلظت 0/1 ، 0/2 ، 0/3 ، 0/4 و 0/5 میلی گرم در لیتر تهیه شد. سپس مجموع نمونه ها و شاهد بشرح ذیل تصفیه شدند : ابتدا 2/5ml محلول 0/5 NH4OH نرمال به هر یک از نمونه ها و شاهد اضافه کرده و فوراً با استفاده از محلول بافر فسفات pH به 0/1±7/9 رساندیم. سپس 1ml محلول فری سیانید پتاسیم افزوده مجددا 15 دقیقه صبر نموده و در طول موج 500nm میزان جذب آنها را قرائت کردیم نتایج بدست آمده از آن نشان داد که بین غلظت فنل ورودی و راندمان حذف در هر یک از سیستم ها رابطه عکس وجود داشت، با افزایش غلظت فنل ورودی درصد مرگ و میر باکتریها افزایش پیدا کرده که همین امر باعث کاهش سرعت تجزیه فنل در سیستم شده است.

کلیدواژه ها

فنل/ راکتورAS/ راکتور BF/ سیستم ترکیبی BF/AS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.