بررسی اثربخشی برنامه ریزی عصبی کلامی((NLP بر خودکارآمدی اجتماعی و هراس اجتماعی معتادان گمنام شهرستان گنبد کاووس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CPCONF03_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 612
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیبه نظریان

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، یاسوج، ایران

آی لر نظریان

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، ساری، ایران

چکیده

هدف: مصرف مواد مخدر موجب کاهش خودکارآمدی اجتماعی و افزایش هراس اجتماعی در مصرف کنندگان می گردد. پژوهش حا ضر به منظور برر سی اثربخ شی رویکرد برنامه ریزی ع صبی کلامی ) NLP ) بر خودکارآمدی اجتماعی و هراس اجتماعی معتادان گمنام ( NA ) شهرستان گنبد کاووس انجام گردید. مواد و روش ها: به این منظور، ابتدا تعداد 30 نفر از معتادان گمنام ( NA ) شهرستان گنبد کاووس به شیوه نمونه گیری در دسترس به عنوان افراد نمونه انتخاب و پر س شنامه های خودکارآمدی برای موقعیت های اجتماعی )گادیانو و هربرت، 2003 ) و هراس اجتماعی )کانور و همکاران، 2000 ) را تکمیل نمودند. سپس به صورت تصادفی در دو گروه مساوی ( 15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه گواه( تقسیم شدند. در مرحله بعد روش برنامه ریزی عصبی کلامی در 8 جلسه 120 دقیقه ای و هفته ای دو بار برای گروه آزمایش اعمال گردید و برای تحلیل استنباطی نتایج از تحلیل کوواریانس یک راه ه و چند راه ه استفاده گردید. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که با کنترل پیش آزمون بین آزمودنی های گروه آزمایشی و گواه از لحاظ نمرات خودکارآمدی اجتماعیF=0/155,p< 0/69در پس آزمون، تفاوت معنی دار وجود ندارد اما از لحاظ نمرات هراس اجتماعی p< 0/009 7/987 F= ) در پس آزمون، تفاوت معنی دار می باشددد. بنابراین درمان برنامه ریزی عصبی کلامی بر میزان نمرات هراس اجتماعی آزمودنی ها در پس آزمون گروه آزمایشی تاثیر داشته و موجب کاهش هراس اجتماعی معتادان در حال ترک شده است. نتیجه گیری: در نتیجه با آموزش تکنیک برنامه ریزی عصبی کلامی به معتادان در حال ترک می توان بخش زیادی از هراس اجتماعی آنها را کاهش داده و به بهبود آنها در روند درمان کمک نمود.

کلیدواژه ها

هراس اجتماعی، خودکارآمدی اجتماعی، برنامه ریزی عصبی کلامی، معتادان گمنام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.