بررسی قابلیت استفاده از فرایند الکتروکواگولاسیون با استفاده از الکترودهای آلومینیومی در حذف فلز سنگین کروم (Cr+6) از محیطهای آبی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH10_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ادریس بذرافشان

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

امیرحسین محوی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پز

علیرضا مصداقی نیا

عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پز

سیمین ناصری

عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پز

چکیده

هدف این مطالعه ارزیابی راندمان حذف کروم از فاضلابهای صنعتی از طریق فرآیند الکتروکواگولاسیون بو د . این بررسی یک مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی است که در شکل پایلوتی به انجام رسید یک مخزن شیشه ای به حجم 1/57 لیتر (حجم موثر یک لیتر) و حاوی چهار الکترود صفحه ای آلومینیومی جهت انجام مطالعه مورد استفاده قرار گرفت. الکترودها به روش دو قطبی به یک منبع تغذیه (جهت تبدیل جریان برق متناوب به مستقیم) متصل شدند در ابتدا مخزن با فاضلاب سنتتیک حاوی فلز سنگین کروم در غلظت های اولیه 5،50 و 500 میلی گرم در لیتر پر شده و سپس عملیات واکنش آغاز می شد. درصد حذف یون کروم در مقادیر pH برابر، 3، 7 و 10 و در گستره پتانسیل الکتریکی 20، 30 و 40 ولت، در زمانهای واکنش 20، 40 و 60 دقیقه تعیین مقدار شد. نتایج حاصله از انجام آزمایشات حاکی از آن است که بالاترین راندمان حذف یون کروم در pH برابر 3 و اختلاف پتانسیل 40 ولت حاصل شد. از طرفی نتایج حاصله نشان داد که با افزایش غلظت یون کروم زمان مورد نیاز برای دستیابی به راندمان حذف مناسب نیز بایستی افزایش یابد. در مجموع مشخص شد که فرآیند الکتروکواگولاسیون با استفاده از الکترودهای آلومینیومی به عنوان روشی مناسب و مطمئن جهت تصفیه پسابهای حاوی فلز سنگین کروم می تواند مورد استفاده قرار گیردو با توجه به راندمان بالای حذف می توان پسا ب خروجی را با اطمینان در محیط تخلیه نمود.

کلیدواژه ها

الکتروکواگولاسیون / الکترودهای آلومینیومی / حذف کروم / محیط های آبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.