ارزیابی فنی، اقتصادی و زیست محیطی بازیافت سرد آسفالت با استفاده از کف قیر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCACE01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دانیال محمدزاده شادمهری

کارشناس ارشد عمران مکانیک خاک و پی، دانشگاه فردوسی مشهد و مشاور عالی انجمن مخترعین خراسان رضوی

الهام حسینی محراب

هیات علمی گروه عمران، موسسه آموزش عالی وحدت تربت جام

نادر کربلائی زاده

کارشناس ارشد راه و ترابری، مدرس گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر

امیر محمدزاده شادمهری

کارشناس عمران، کارشناس ارشد مدیریت اجرایی

چکیده

سیستم حمل و نقل جاده ای به عنوان یکی از شاخص های موثر در رشد و توسعه اقتصادی همواره مورد توجه موسسات و ادارات مربوطه بوده است. با توجه به افزایش قابل تامل احجام ترافیک عبوری از راه ها و همچنین هزینه سرسام آور ساخت راه های جدید، لزوم بهسازی و نوسازی مناسب راه های موجود حایز اهمیت است. آسفالت به عنوان اساسی ترین مصالح مورد استفاده در ساختار روسازی راه، فرودگاه، محوطه، پارکینگ و ... همواره مورد توجه مهندسین راهسازی بوده است. در راستای اصلاح روش های سنتی بهسازی و ارایه تکنولوژی های نوین، بازیافت آسفالت به عنوان روشی جدید پا به عرصه گذاشته است. بازیافت آسفالت به دو صورت گرم و سرد انجام می پذیرد. در بازیافت گرم آسفالت، مصالح خرد و جمع آوری شده به کارخانه آسفالت جهت بازیابی منتقل می شود، اما در بازیافت سرد که در محل پروژه انجام می شود نیازی به حرارت دادن مصالح نمی باشد. در پژوهش پیش رو ارزیابی فنی، اقتصادی و زیست محیطی بازیافت سرد آسفالت با کف قیر انجام شده است. بازیافت سرد آسفالت به دلیل صرفه جویی های اقتصادی (صرفه جویی در مصرف قیر، مصالح سنگی، هزینه حمل و ... )، حفظ محیط زیست (حفظ منابع طبیعی، عدم نیاز به محلی برای تخلیه مواد زاید و ...) و ارتقاء کیفیت روسازی (تامین مقاومت لازم، بهبود کیفیت سواری، کاهش ترک ها و ...) روشی بسیار مناسب برای بهسازی راه می باشد.

کلیدواژه ها

روسازی راه، عملیات بهسازی، بازیافت سرد آسفالت، کف قیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.