مروری بر تاثیر امواج فراصوت در فراوری و استخراج ترکیبات ارزشمند منابع گیاهی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی صنایع فرآوری محصولات کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: PTAP01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم بیابانی اقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمدهادی خوش تقاضا

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

غلامحسن نجفی

عضو هییتعلمی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمد حسین پورزرنق

عضو هییتعلمی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

هدف صنایع مواد غذایی، تولید فرآورده هایی با کیفیت بالا و با حداقل هزینه می باشد. فرآورده ها در اثر قرار دادن مواداولیه در معرض یک سری از فرآیندها مانند حرارت دادن، خنک کردن، خشک کردن ،انجماد، ایجاد فشار یا اختلاط تولیدمی شود. با استفاده از امواج فراصوت به تنهایی یا همراه با سایر مواد و روشها میتوان برخی از فرآیندها را باکیفیت بهتریا سرعت بیشتر انجام داد. این فرآیندها شامل انقباض و انبساط پیدرپی بافت، فعالسازی و غیرفعال سازی آنزیم ها و...می باشند. امروزه استفاده از امواج فراصوت با توجه به اثرات موثر آن در نگهداری و فرآوری مواد غذایی رو به گسترش میباشد. اثرات مکانیکی امواج فراصوت و پدیده کاویتاسیون ایجاد شده در اثر این امواج، سبب افزایش نفوذ پذیری حلالبه داخل سلول های گیاهی، افزایش انتقال جرم و به دنبال آن افزایش بازدهی استخراج در دماهای پایین تر می شود.علیرغم اینکه علم فراصوت سابقه ای دیرینه دارد ولی به کارگیری این فناوری در کشاورزی و صنایع مربوط به آن نسبتبه سایر رشته ها محدودتر بوده است. هدف از این مطالعه بررسی استفاده از امواج فراصوت در افزایش بازدهی و کاهشهزینه ها در فرایند های مرتبط با فراوری محصولات کشاورزی می باشد.

کلیدواژه ها

فراصوت، استخراج، محصولات کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.