بررسی تطبیقی شخصیت پردازی در رمان غواص و ماهی کیانوش و الشاهده و الزنجی الصقر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی بررسی مسائل جاری زبان ها، گویش ها و زبان شناسی
  • کد COI اختصاصی: LLLD02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 607
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس داوی یوسف

استادیار زبان وادبیات فارسی، دانشکده ی زبان های خارجی، دانشگاه بغداد، بغداد، عراق

محمد نصیف جاسم

استادیار زبان وادبیات فارسی، دانشکده ی زبان های خارجی، دانشگاه بغداد، بغداد، عراق

چکیده

ادبیات تطبیقی حوزه ی مهمی از مطالعه ی ادبی و شاخه ای از نقد ادبی است که به بررسی و تجزیه و تحلیل ادبیات ملل مختلف و یافتن شباهت های ناشی از روابط ادبی می پردازد و در نتیجه چگونگی انعکاس ادبیات ملتی در ملت دیگر را واکاوی می کند. مقاله ی حاضر، از عنوانش برمی آید به بررسی تطبیقی شخصیت و شخصیت پردازی در دو رمان، غواص و ماهی اثر محمود کیانوش و الشاهده و الزنجی اثر مهدی عیسی الصقر می پردازد تا چگونگی پردازش شخصیت و انعکاس و نمود واقعیت جامعه را در شخصیت های این دو رمان نشان دهد. دو نگارنده در این پژوهش کوشیده اند برجسته ترین شیوه های شخصیت پردازی را که دو نویسنده در این دو رمان به کار می برند، بررسی کنند. این دو نویسنده ای که از برجسته ترین نویسندگان عراق و ایران به حساب می آیند، از شیوه های شخصیت پردازی در این دو اثر، به طور محکم استفاده می کنند. کیانوش و الصقر در این دو رمان، در کنار توصیف مستقیم شخصیت ها در سیر تکاملی داستان شخصیت ها را با رفتار، گفتار، افکار و حتی توصیف ظاهر هر چند اندک، به خواننده می شناسانند. جنس، سن، نام و حتی استدلال هایی که نویسندگان از شخصیت هایشان ارایه می دهند و ارتباط منسجمی که شخصیت با دیگر عناصر داستان چون موضوع، درون مایه، زاویه ی دید و... دارد نیز در استواری بنای داستان نقش ویژه ای ایفا کرده است

کلیدواژه ها

شخصیت پردازی، کیانوش، غواص و ماهی، الصقر، الشاهده و الزنجی، رمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.