بررسی مولفه های ادبیات مقاومت با استفاده از نظریه بینامتنیت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نخستین همایش ادبیات مقاومت با محوریت شهدای دانشجو استان خراسان شمالی
  • کد COI اختصاصی: ICRL01_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ترک شوندی

استادیار دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی

چکیده

براساس نظریه بینامتنیت، آثار ادبی و هنری از اجزایی ترکیب یافته و ساخته شده اند که از پیش موجود بوده اند و این آثار اصالت و یکتایی ندارند. کارکرد این نظریه در این است که وابستگی فرهنگ ها را به هم و تاثیرپذیری آنها را از یکدیگرآشکار می سازد. در این مقاله بر آن هستیم تا با کاربست نظریه بینامتنیت در حوزه ادبیات مقاومت و انتخاب اشعار شعرای برجسته این حوزه، میزان تاثیر و تاثر صورت پذیرفته مورد بررسی قرار گیرد. بر این اساس مولفه های میهن دوستی، آزادی خواهی، آگاهی بخشی، قیام علیه استبداد داخلی، ماندگاری و ایستادگی در زادبوم، فراخوان علیه تجاوزگری، تکریم ایثارگری، داشتن انگیزه و امید به پیروزی، فخر به عزم و ظلم ستیزی، بازتاب درد و رنج های انسان معاصر، دعوت به اتحاد و همبستگی، مدح رهبران دین به عنوان عناصر اصلی بینامتنی در ادبیات مقاومت شعرای مذکور مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

ادبیات مقاومت، نظریه بیامتنیت، شعرا، وابستگی فرهنگ ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.