آسیب شناسی دلایل شکست جنگ ژوین در سه فلسطین سروده نزار قبانی (المهرولون، الممثلون و هوامش علی دفتر النکسه)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نخستین همایش ادبیات مقاومت با محوریت شهدای دانشجو استان خراسان شمالی
  • کد COI اختصاصی: ICRL01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی بهروزی

استادیارگروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه زابل

چکیده

موضوع مقاومت و نبرد ملت ها، قضیه ی فلسطین و اشغالگری اسراییل به عنوان مسیله اصلی جهان اسلام، محور و محتوای زیر بنایی اشعار سیاسی نزار قرار می گیرد. قبانی در قصایدی که در نکوهش شکست ژوین و پیمان صلح با اسراییل سروده است، از یک سو با بینش سیاسی خود به آسیب شناسی دلایل شکست پرداخته و خیانت پیشگی ودد منشی اسراییل ونگون بختی ویرانی کشورهای عربی را به تصویر می کشاند واز طرف دیگر اوضاع کشورهای عربی را ترسیم میکند که در پس صورتک صلح رویای آبادانی و آرامش را در سر می پرورانند و به عهد و پیمان با اسراییل پایدارند. شاعر در این سرودها، سرزمین سترونی را به تصویر می کشد که تمامی عناصر آن دچار خمودگی شده اند. وی برای ترسیم روزهای محنت، به محاکمه مسیولان غفلت زده و کسانی می پردازد که در اجرای رسالت خود کوتاهی می کنند و از مردم در هر سن و هر رسته ای می خواهد تا با برداشتن نقاب از چشمان خود، نسبت به آزادی سرزمین های عربی و رهایی از بندهای استعمار همت کنند. قبانی بی پرده در فلسطین سروده های خویش بویژه در قصیده های المهرولون، الممثلون و هوامش علی دفتر النکسه به آسیب شناسی دلایل شکست جنگ ژوین و پیامدهای ناگوار صلح با اسراییل میپردازد؛ بر همین اساس نگارنده با روش توصیفی- تحلیلی، بینش سیاسی نزار را در این سروده ها کنکاش می نماید. نتایج پژوهش نشان از آن دارد که قبانی گاه آشکار و پاره ای با تلخندهای سیاسی، بی لیاقتی و خیانت پیشگی برخی سران عرب، ددمنشی اسراییل، بی تفاوتی برخی مردمان و مسیولیت گریزی عده ای هنرمندان و ادیبان را عوامل این حادثه تلخ سیاسی قلمداد میکند.

کلیدواژه ها

نزار قبانی، جنگ ژوین، صلح، فلسطین، اسراییل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.