تاثیر ظرفیت بافری مخلوط ترکیبات معدنی بر ارزش اسیدزایی شکمبه ای جیره های با نسبت های مختلف علوفه به کنسانتره در شرایط برون تنی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی
  • کد COI اختصاصی: LSFE01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

م جعفرپور بروجنی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد

عباسعلی وکیلی

عضو هییت علمی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد

م دانش مسگران

عضو هییت علمی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد

ع.ع ناصریان

عضو هییت علمی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

با استفاده از کشت برون تنی میکروارگانیسم های شکمبه، تاثیر ظرفیت بافری مخلوط ترکیبات معدنی بر ارزش اسیدزایی شکمبه ای جیره های با نسبتهای مختلف علوفه به کنسانتره در قالب یک طرح کاملا تصادفی بررسی شد. در این آزمایش از 3 نوع جیره با نسبت های علوفه به کنسانتره 50:50 و 60:40 و 70:30 و همچنین از 4 مخلوط ترکیبات معدنی با ظرفیت بافری مختلف در مقادیر صفر، 1و 2 درصد ماده خشک جیره، استفاده شد. تیمار 1 به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. پس از 24 ساعت انکوباسیون، بیشترین میزان pH مربوط به تیمار 14 بود که تفاوت معنی داری با تیمار 1 نداشت (p< 0/05) کمترین مقدار ارزش اسیدزایی مربوط به تیمار 6 بود که تفاوت معنی داری را با تیمار 1 نداشت. از نظر مقدار ماده خشک ناپدید شده، هیچ یک از تیمارها تفاوت معنی داری با تیمار 1 نداشتند. بر اساس نتایج حاصل، ترکیبات معدنی 1 و 2 که دارای بیشترین ظرفیت بافری بودند توانستند بار اسیدی ایجاد شده را به میزان بیشتری کاهش دهند.

کلیدواژه ها

ظرفیت بافری، ارزش اسیدزایی (AV) و Ph، ماده خشک ناپدید شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.