بررسی رفتار لرزه ای مخازن زمینی استوانه ای فولادی با فونداسیون های مختلف
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی پایدار - دبی و مصدر
- کد COI اختصاصی: CAMU04_134
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 814
نویسندگان
کارشناسی ارشد عمران- سازه های هیدرولیکی، دانشگاه آزاد اسلامی کرمان
دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
مخازن ذخیره سیال از جمله ابتدایی ترین ترین و ضروری ترین تجهیزات مورد نیاز در زمینه ذخیره سازی و همچنین از اجزاء بسیار مهم در شریانهای حیاتی به حساب می آیند لذا با توجه به آسیب های وارده از طرف زمین لرزه های گذشته بر مخازن، بررسی لرزه ای این مخازن و طرح مخازن مقاومتر در برابر زمین لرزه ها ضروری است. البته تحقیقات گسترده ای در این زمینه صورت گرفته است اما مسیله ای که تا به امروز توجه زیادی به آن نشده تاثیر رفتار پی بر رفتار لرزه ای مخازن می باشد. لذا در این تحقیق به بررسی اثرات انواع پی بر ارتفاع امواج ایجاد شده در سطح مخازن استوانه ای رو زمینی فولادی در دو حالت مهار شده و مهار نشده می پردازیم. برای این منظور از دو نوع مخزن عریض و بلند با نسبت ارتفاع به قطر های 0,343 و 1,53 استفاده نموده ایم. برای تحلیل مسیله از روش المان های محدود به کمک نرم افزار المان محدود ABAQUS استفاده شده و برای مدل سازی مجموعه سیال ،مخزن ،پی و خاک از روش مدل سازی مستقیم استفاده شده است، به این ترتیب تمامی اندرکنش های موجود یعنی اندرکنش های سیال- سازه- خاک لحاظ گردیده اند. همچنین برای مدل سازی خاک از مدل رفتاری دراگر-پراگر استفاده شده است. برای لحاظ کردن اثر رفتاری پی از سه نوع فونداسیون گسترده بتنی، حلقوی بتنی و خاکی تحکیم یافته استفاده شده است، به این ترتیب علاوه بر بررسی تاثیر انعطاف پذیری پی، تاثیر حضور و عدم حضور پی را نیز قابل بررسی می باشد. با توجه به نتایج حاصله مشخص شد در حالت وجود پی گسترده بتنی میزان تنش های محوری و حلقوی ایجاد شده در دیواره مخازن و همچنین میزان بلند شدگی کف مخازن مقادیر کمتری را نسبت به حالت پی خاکی نشان می دهند. اما میزان تنش ها در حالت استفاده از پی بتنی رینگی بسته به نوع مخزن و شرایط گیر داری آن متفاوت می باشد و در مورد میزان بلند شدگی کف مخزن در حالت حضور پی رینگی باید عنوان نمود که مقادیر حاصله نشان دهنده کاهش این شاخص نسبت به دو فونداسیون دیگر می باشد.کلیدواژه ها
انواع پی ، اندرکنش سیال-سازه- خاک ، رفتار لرزه ای ،روش المانهای محدود، مخازن ذخیرهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.