تاملی بر هنر خوشنویسی در انتقال فرهنگ اسلامی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی اقتصاد،مدیریت و فرهنگ ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: VALIASR04_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس محمدی

دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت برنامه ریزی و امور فرهنگی، دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

فاطمه عزیزآبادی فراهانی

عضو هیات علمی و مدیر گروه مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی، دکتری تخصصی مدیریت برنامه ریزی و امور فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

هنر خوشنویسی همواره از هنرهای کهن سرزمین ایران به شمار می رفته و در عرصه پر فراز و نشیب تاریخ پر عظمت این دیار حضوری جاودانه، فعال و موثر داشته است. این ظرفیت می تواند نقش کشورمان را در دیپلماسی فرهنگی برای انتقال و گسترش ارزشهای فرهنگی در عرصه بین المللی به صورت چشم گیری ارتقاء دهد. هدف کلی این تحقیق شناساندن هنر خوشنویسی در دیپلماسی فرهنگی برای تاثیرگذاری بر افکار، اندیشه ها و عقاید دیگر ملت ها و هدف کاربردی آن ارتقای ارتباطات میان فرهنگی با توجه به جذابیت، تفکر بر انگیزی، ماندگاری و اثرگذاری بر درک و ذهنیت سایر ملت ها از طریق هنر خوشنویسی می باشد. این پژوهش بر اساس مطالعات کتابخانه ای و با روش توصیفی تحلیلی صورت گرفته است. و بر آن است ضمن آشنایی با جایگاه خوشنویسی، افق گسترده ای را که این هنر در زمان حاضر دارد، بهتر معرفی کند. به همین جهت به طرح این سوال اساسی که آیا بررسی تاریخی هنر خوشنویسی، شناخت ویژگی ها و ابعاد تاثیر گذاری آن در انتقال ارزش های دینی و تبین هویت اسلامی کشورمان برای استفاده در دیپلماسی فرهنگی بعنوان مولفه ای در جهت ارتقای ارتباطات میان فرهنگی با سایر ملت ها موثر می باشد پرداخته شده است. و نتایج این پژوهش نشان داد که هنر خوشنویسی و ویژگی های آن در مفهوم سازی و تصویر سازی هویت و ارزش های اسلامی با بهره گیری از تکنولوژی و دیپلماسی فرهنگی در ارتباطات میان فرهنگی می توان در جهت انتقال ارزش های فرهنگی و دینی کشورمان به سایر نقاط جهان امیدوار شد. و در نهایت پیشنهاداتی برای یافتن مسیری درست و منطقی برای ادامه این گونه فعالیت ها ارایه می شود.

کلیدواژه ها

هنر خوشنویسی، هنر اسلامی، خوشنویسی و معنویت، خوشنویسی و تکنولوژی، جهانی شدن خوشنویسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.