مفهوم شناسی و کاربرد رویه های استاندارد عملیاتیSOPs در سازمانهای آتش نشانی و خدمات ایمنی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی آتش نشانی و ایمنی شهری
  • کد COI اختصاصی: NFUS03_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 733
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدهادی حجازی

کارشناسی ارشد مدیریتHSEدانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

رویه های عملیاتی استاندارداسناد1 مکتوب و مصو بی هستند که در بسیاری از فرآیندهای کاری و عملیاتی، صنعتی و حرفهای مورداستفاده قرار می گیرند. این اسناد مکتوب بیانگر روش انجام یک فعالیت در یک بازه زمانی مشخص و به منظور دستیابی به یک یا چند هدف خاص هستند. از سویی وسعت و پیچیدگی کار سازمانهای امدادی، خدمات آتش نشانی و همچنین سرویسهای نجات، فرآیند تصمیمگیری در شرایط عملیاتی را برای مدیران و کارکنان این سازمانها دشوار میکند، بطوریکه تبعات و پیامدهای احتمالی هرگونه اشتباه در فرآیند تصمیم گیری، اجرا و پیاده سازی نوع واکنش عملیاتی در برابر حادثه ممکن است چه به لحاظ پیگیری های حقوقی و چه از دیدگاه فنی سازمانهای امدادی را درگیر کند. از اینرو لزوم اتخاذ وحدت رویه در تمامی فرآیندهای مربوط به واکنش در برابر حادثه برای فرماندهان و مدیران سازمانهای امدادی بسیار ضروری مینماید. تهیه و تدوین رویه های عملیاتی استاندارد ( SOPs) به عنوان یک راهکار مناسب در یکپارچه سازی فرآیندهای کاری به منظور ایجاد امکان مدیریت بهتر بر این فرآیندها، تامین بستر مناسب برای اجرای صحیح و دقیق رویه های عملیاتی در اطفاء حریق، امداد و نجات و سایر فعالیتهای مرتبط میتواند سازمانهای امدادی را در دستیابی به اهداف خود یاری نماید. در حوزه آتش نشانی و خدمات ایمنی توسعه ی بکارگیری از استانداردهای کار و عملیات استاندارد، موجب تسهیل در آموزش، یکپارچه شدن عملیات، نظام مند شدن فرآیند نظارت بر عملکردها، کاهش هزینه ها، سهولت در کار و تامین منابع، ابزار و تجهیزات میشود که نتیجه آن پیشرفت سریع و تاثیرگذار بر کیفیت خدمات امدادی و اضطراری به شهروندان خواهد بود.[1]

کلیدواژه ها

رویه استاندارد عملیاتی، SOP، SOG، مدیریت، فرماندهی، افسرایمنی، حریق، نجات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.