شناسایی و تحلیل موانع تولید اسب کاسپین در ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سالانه مدیریت و اقتصاد کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: MSECONF03_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیومرث مولادوست

کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، علوم و تحقیقات تهران

فاطمه پاسبان

دکترای اقتصاد، استادیار موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی

چکیده

هدف پژوهش حاضر، شناسایی موانع تولید اسب کاسپین در ایران است. اسب کاسپین به علت خصوصیات فیزیکی، تفاوت هایی در مقایسه با سایر تک سمی ها و ارزش های رفتاری مورد توجه جهانی است. در ایران برنامه راهبردی جهت تولید و تجارت (داخلی و خارجی) اسب کاسپین وجود ندارد. روش شناسی پژوهش، روش پیمایشی از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی است. براساس جدول کرجسی و مورگان، نمونه آماری این تحقیق 330 نفر از؛ خبرگان حوزه سوارکاری و صنعت اسب را تشکیل دادند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود. این پرسشنامه، دارای دو بخش ویژگی های جمعیت شناختی و شناسایی عوامل اثرگذار بود. روایی محتوایی این ابزار توسط 12 نفر از متخصصان حوزه صنعت اسب و اساتید دانشگاهی به دست آمد. ضریب پایایی آن نیز با استفاده از آلفای کرونباخ 0/83 به دست آمد. نتایج تحقیق نشان می دهد که چهار مانع اقتصادی، حمایتی-قانونی، مدیریتی و اجتماعی- فرهنگی در توسعه تولید اسب کاسپین در ایران وجود دارد. در بخش موانع اقتصادی؛ عامل ترس از نبود بازار فروش با میانگین 4/39، در موانع حمایتی و قانونی؛ عوامل عدم وجود قوانین حمایتی از پرورش دهندگان و عدم وجود قوانین صادراتی با میانگین 4/15، در موانع مدیریتی؛ عامل عدم خلق مزیت های جدید با میانگین 3/98 و در بخش اجتماعی و فرهنگی؛ عامل تاکید بیش از حد به اسب های نژاد خارجی با میانگین 4/25 بیشترین اثر شناسایی گردید. با توجه به اهمیت تولیدات داخلی و اسب کاسپین با ایجاد بازار فروش داخلی و خارجی از طریق قوانین و مقررات حمایتی به رونق صنعت اسب ایران کمک نمود.

کلیدواژه ها

صنعت اسب، اسب کاسپین، اقتصاد، تولید و پرورش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.