شناسایی و اولویت بندی ساختارهای موثر بر پیاده سازی مدیریت دانش با استفاده از AHP فازی ( مطالعه موردی: آستان قدس رضوی )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سالانه مدیریت و اقتصاد کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: MSECONF03_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی بنی مهد رانکویی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی

سید علیرضا داوودی

عضو هییت علمی گروه ریاضی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور

سیده معصومه موسوی زاده

عضو هییت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور

چکیده

پیاده سازی موفق نظام مدیریت دانش به منظور حفظ و توسعه دانش های سازمانی یکی از الزامات سازمان های پیشگام امروزی می باشد. به همین منظور این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر پیاده سازی مدیریت دانش در سازمان مرکزی آستان قدس رضوی با روش FAHP ( فرآیند تجزیه و تحلیل سلسه مراتبی فازی ) و با استفاده از نظر مدیران و خبرگان سازمان صورت گرفته است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی است. نمونه گیری پژوهش هدفمند قضاوتی بوده و پرسشنامه مقایسات زوجی بین 10 نفر از مدیران و سرپرستان سازمان توزیع گردید. پس از جمع آوری نظرات خبرگان با استفاده از نرم افزار اکسل و مدل AHP فازی معیارهای اصلی موثر بر پیاده سازی مدیریت دانش در سازمان مرکزی آستان قدس رضوی اولویت بندی شده است. معیارهای اصلی به ترتیب عبارتند از: مدیریت، اهداف و استراتژی، فرهنگ سازمانی، منابع انسانی، زیرساخت فیزیکی، ساختار سازمانی. و نیز زیرمعیارهای تعریف شده به ترتیب اولویت عبارت است از: مدیریت مشارکتی، مدیریت دانش استراتژیک، حمایت کننده، همکاری، برانگیخته، بررسی نتایج، متعهد ( زیرمعیار مدیریت)، اشتراک گذاری تجربه، منابع مالی، توانمند، سیستم پاداش، تسهیل کننده، فناوری، آموزش منابع انسانی، کانال های ارتباطی، یادگیرنده، متعهد ( زیرمعیار منابع انسانی)، ساختار دانش.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، منطق فازی، FAHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.