بررسی رابطه بین نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر با عملکرد کسب و کار، با در نظر گرفتن متغیرهای واسطه های کنترل آماری فرآیند و تولید ناب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سالانه مدیریت و اقتصاد کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: MSECONF03_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه عبدی پور

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز

علیرضا سلوکدار

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز

چکیده

در این پژوهش بدنبال بررسی تاثیر نظام تعمیرات و نگهداری بر سایر قسمت ها هستیم. در این راستا مدلی ارایه شد که شامل عوامل تعمیرات و نگهداری بهره ور جامع، کنترل کیفیت آماری، عملکرد کسب و کار، و تولید ناب و نیز روابط بین آنها بود. به منظور بررسی مدل، 66 نفر از کارشناسان و مدیران کارخانه های ماشین سازی دیانی و صنعت سازان نام آور بعنوان جامعه آماری در بازه زمانی سه ماه اول سال 1394 انتخابشده و پرسشنامه های تهیه شده، در مقیاس 5 تایی طیف لیکرت بین ایشان توزیع شد. آلفای کرونباخ پرسشنامه برابر با 0.87 بود که اعتبار آنرا تایید کرد. به منظور تایید مدل پیشنهادی، از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد و در نتیجه آن مدل نیکویی برازش مناسبی داشت. همچنین برای بررسی فرضیه های پژوهش و رابطه مستقیم و غیرمستقیم متغیرها، آزمون رگرسیون استفاده شد. خروجی آزمون رگرسیون نشان داد که بین نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر با عملکرد کسب و کار، با در نظر گرفتن متغیرهای واسطه های کنترل آماری فرایند و تولید ناب، رابطه مستقیم معناداری با مقدار آماره t برابر با 2.27 وجود دارد؛ اما رابطه غیرمستقیم آن بدلیل مقدار آماره t برابر با 0.048 قابل چشم پوشی است. همچنین تاثیر تعمیرات و نگهداری بهره ور جامع بر کنترل کیفیت آماری، تعمیرات و نگهداری بهره ور جامع بر تولید ناب، کنترل کیفیت آماری بر تولید ناب، تولید ناب بر عملکرد کسب و کار، و در نهایت کنترل کیفیت آماری بر عملکرد کسب و کار به ترتیب با آماره های t برابر با 3.23 ، 4.53 ، 5.31 ، 5.12 و 3.04 تایید شد. مشخص گردید که عملکرد مطلوب نظام تعمیرات و نگهداری، می تواند بر سایر قسمت های سازمان نیز اثر معنادار و مثبت داشه باشد. این مهم می تواند با طراحی سیستم و فرآیند کاری تعمیرات و نگهداری دقیق، استفاده گسترده از فرمول ها، روش ها و نرم افزارهای آماری و ... بر عملکرد کسب و کار سازمان اثر بگذارد.

کلیدواژه ها

تعمیرات و نگهداری بهره ور جامع، کنترل کیفیت آماری، تولید ناب، عملکرد کسب و کار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.