تعیین هویت استرپتوکوک موتانس با روش Polymerase chain reaction
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: نخستین همایش ملی یافته های نوین میکروبیولوژی
- کد COI اختصاصی: FCNFM01_148
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 940
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
چکیده
مقدمه: استرپتوکوکهای دهانی به ویژه استرپتوکوکوس موتانس از عوامل موثر در ایجاد پوسیدگی دندان و بیماری های پریودنتال شناخته شدهاند. ژن گلوکوزیل ترانسفراز (gtfB) توسط GTF-I کد میشود و از عوامل مهم حدت این باکتری میباشد. در حال حاضر با توسعه روشهای مولکولی امکان شناسایی استرپتوکوکوس موتانس با دقت و سرعت بالا وجود دارد. هدف این مطالعه شناسایی ژن gtfB استرپتوکوکوس موتانس از منابع پلاک دندانی انسان با روش PCR است.روشها: پس از جمع آوری 55 نمونه سوآپ از پلاک دندانی، آزمونهای مختلف بیوشیمیایی و میکروبی انجام گردید. DNA نمونه های تایید شده با کیت استخراج و سپس آزمون PCR بر روی نمونه ها جهت شناسایی ژن gtfB انجام شد.یافته ها: از بین 55 نمونه جدا شده از پلاکهای دندانی جمعآوری شده، تعداد (%30/9) 17 نمونه از نظر وجود ژن gtfB مثبت بودند و این ژن در نمونه ها شناسایی گردید.نتیجهگیری: با برسی نتایج بدست آمده با روش PCR در این مطالعه، مشخص گردید تفاوتهای با سایر تحقیقات صورت گرفته در سایر کشورها و مناطق ایران وجو دارد. این اختلافات ممکن است به علت تفاوتهای فرهنگی در استفاده از مسواک و نخ دندان، نوع رژیم غذایی و وضعیت بهداشت دهان و دندان باشد.کلیدواژه ها
استرپتوکوکوس موتانس، PCR، گلوکوزیل ترانسفراز، gtfBمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی در مدیریت و بهرهبرداری قنات مزویرآباد، مهریز، یزد
- Inhibitory Activity of Oliveria decumbens Essential Oil on Staphylococcus aureus Biofilm and Planktonic Cells
- Evaluation of Anti-leishmanial Effect of Selenium Nanoparticles on Leishmania major Promastigotes In Vitro
- Prevalence and Molecular Mapping of Multidrug-resistant Mycobacterium tuberculosis in Sokoto, North-Western Nigeria
- Viral Gastroenteritis Prevalence in Iranian Pediatric Population: A Systematic Review
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.