بررسی فعالیت ضد میکروبی لاکتوباسیلوس کازیی تولید کننده باکتریوسین ایزوله شده از ماست درمقابل باکتری های شایع منتقله از راه غذا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی یافته های نوین میکروبیولوژی
  • کد COI اختصاصی: FCNFM01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 743
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم حیبب پور

گروه میکروبیولوژی،دانشکده علوم پایه،دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان ،صندوق پستی؛ ۱۶۱۶

نفیسه قربانی

گروه میکروبیولوژی،دانشکده علوم پایه،دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان ،صندوق پستی؛ ۱۶۱۶

خسرو عیسی زاده

گروه میکروبیولوژی،دانشکده علوم پایه،دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان ،صندوق پستی؛ ۱۶۱۶

چکیده

مقدمه: باکتری های اسید لاکتیک به جهت تولید طیف وسیعی از ترکیبات ضد میکروبی و همچنین قابلیت کنترل رشد میکروب های نامطلوب از اهمیت ویژه ای برخوردارند.در این تحقیق اثرات ضد میکروبی لاکتوباسیلوس کازیی بر روی باکتری هایی مانند استافیلوکوکوس اورایوس و لیستریا مونوسایتوژنز مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش: در این تحقیق بنیادی-کاربردی، پس از تهیه رقت از انواع ماست های محلی و انجام یکسری تست های تشخیصی لاکتوباسیلوس کازیی جداسازی و خالص شد. و در محیط کشت MRS Broth تلقیح شده بعد از 24 ساعت با استفاده از سانترفیوژ و عبور دادن از فیلتر 0/22 میکرومتری و رساندن آن به pH خنثی و اضافه کردن آنزیم کاتالاز، باکتریوسین بدست آمد. با استفاده از روش انتشار در آگار و ایجاد چاهک اثرات ضد میکروبی باکتریوسین بر روی استافیلوکوکوس اوریوس و لیستریا مونوسایتوژنز مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: با اندازه گیری هاله عدم رشد، باکتریوسین لاکتوباسیلوس کازیی از رشد استافیلوکوکوس اوریوس به میزان 9/33 میلی متر و از رشد لیستریا مونوسایتوژنز به میزان 8/33 میلی متر جلوگیری کرد.نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که استفاده از لاکتوباسیلوس کازیی به عنوان پروبیوتیک در لبنیات می تواند موجب بازدارندگی رشد برخی از میکرواورگانیسم های پاتوژن منتقله از غذا و میکرواورگانیسم های فاسد کننده غذا شود.

کلیدواژه ها

لاکتوباسیلوس کازیی، اثرات ضد میکروبی، استافیلوکوکوس اورایوس، لیستریا مونوسایتوژنز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.