سبب شناسی و درمان شوره سر از دیرباز تا امروز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی، گیاهان دارویی و طب سنتی
  • کد COI اختصاصی: CONFMT01_400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی زارعیان

دانشجوی دکترای تخصصی طب ایرانی، دانشکده طب ایرانی، گروه طب ایرانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران،ایران

لیلا شیربیگی

استادیار طب ایرانی، دانشکده طب ایرانی، گروه طب ایرانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

چکیده

شوره سر یکی از شایعترین شکایتهای مراجعهکنندگان به کلینیک های پوست است که نقش قابل توجهی بر اعتماد به نفس و وجهه اجتماعی افراد مبتلا به ویژه جوانان، زنان و افراد تحصیل کرده دارد. این مطالعه قصد دارد تا این مشکل را از نظرگاه طب ایرانی مورد واکاوی قراردهد.این مقاله یک مطالعه مروری کتابخانه ای است که در آن متن کتابهای منتخب طب ایرانی با روش تحلیل محتوا و مبتنی بر روش نمونهگیری نظری مورد بررسی قرار داده شدهاست. کلیدواژه های مورد بررسی در متون طب ایرانی حزاز، ابریه، سبوسه و قوبا بودند. علاوهبراین مطالب مرتبط از متن مقالات منتخب پایگاه های Pubmed، Scopus و SID استخراج و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.طب ایرانی بروز شوره سر را برایندی از تعامل عوامل درونی و بیرونی میداند که در این میان به اختلال در فرایند دفع مواد زاید از طریق پوست و نقش آن در ایجاد پوستهریزی توجه بیشتری دارد. حکمای طب ایرانی در کنار درمان موضعی شوره سر، به تغذیه، بهداشت شخصی، وضعیت دستگاه گوارش، وضعیت سلامت سایر اعضا و قوای مغز نیز توجه داشتهاند و از اصلاح آنها غافل نبوده اند.به نظر میرسد توجه محققین به فرضیه های موجود در منابع طب ایرانی به ویژه نقش غلظت ترشحات پوستی در زمینه سازی برای بروز پوسته ریزی، میتواند شرایط مناسبی را برای پیشرفت در درمان شوره سر رقم بزند.

کلیدواژه ها

شوره سر، درماتیت سبوره، مالاسزیا، عفونت قارچی، پوسته ریزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.