طراحی نقشه راه پیاده سازی مدیریت دانش پروژه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC05_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرناز برزین پور

استادیار دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

مجتبی محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه علم و صنعت ایران

مصطفی جعفری

استادیار دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

هر پروژه در سازمان یک منبع غنی دانشی به حساب آمده و موقعیت بسیاری را برای تولید دانش، افزایش قابلیت ها و سرمایه های سازمانی ارائه میدهد. از آنجاییکه دانش در پروژه ها یک منبع کلیدی و استراتژیک محسوب میگردد، مدیریت دانش پروژه را همانند مدیریت دانش سازمان ضروری می سازد. ماهیت سازمان ها با پروژه ها متفاوت می باشند، در نتیجه فرایندهای پیاده سازی مدیریت دانش نیز در آنها با یکدیگر متفاوت خواهند بود. سازمان ها برای دوره زمانی طولانی طراحی شده اند، ولی پروژه ها برای یک دوره خاص و زمانی محدود تعریف می شوند. سازمان ها دارای منابعی پایدارند، در صورتیکه پروژه ها با منابعی متغیر مواجه می باشند. برای پیاده سازی مدیریت دانش در سازمان ها معمولا از الگویی های مانند نقشه راه ده مرحله ای تیوانا، مدل فرایندی دانشگاه جرج واشنگتن، مدل دوازده مرحله ای کالابرس، چارچوب رده بندی فرایندی APQC و یا سایر الگوها تبعیت می کنند. در حالیکه برای مدیریت دانش پروژه ها به دلیل ماهیتشان از لحاظ موقتی بودن، محدودیتهای بودجه ای، محدودیت های زمانی از این الگوها نمی توان بهره جست مگر آنکه آن مدل ها را مطابق با شرایط پروژه ها منطبق کرد.مدلی که در این مقاله ارائه می گردد، مبتنی بر چارچوب رده بندی فرایندی APQC بوده و با توجه به سه مفهوم اساسی مدیریت دانش یعنی انسان ، فناوری و فرایند و همچنین با در نظر عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش، عوامل کلیدی موفقیت پروژه ها و ویژگی پروژه ها طراحی شده است. این مدل از فرایندهای برنامه ریزی، اجرایی ، کنترلی و اصلاحی تشکیل شده است که در نهایت مدیریت دانش در پروژه ها را امکان پذیر می سازد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، مدیریت پروژه، فرایند،نقشه راه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.